Man City utslaget ur Champions League

avFrida Fagerlund

Mål efter två minuter av Manchester City i returen mot Liverpool.

Trots det föll man till slut med 1–2 i kvartsfinalen av Champions League.

– Det hade varit annorlunda om 2–0-målet hade godkänts, säger Pep Guardiola, som blev uppskickad på läktaren.

Liverpool både chockade och krossade i det första mötet med Manchester City i kvartsfinalen av Champions League.

0–3 stod på resultattavlan när returen på Etihad blåstes igång. Knappt hade klockan hunnit ticka upp till matchminut två innan City hade satt nerv i dramat.

Raheem Sterling fick nämligen bollen på högerkanten och hittade in till en ren Gabriel Jesus i straffområdet. Brassen gjorde inga misstag och drog in ledningsmålet till 1–0.

– Kanske var det en väckarklocka för oss att släppa in ett mål så tidigt, säger James Milner.

Bortdömt mål för City

Det innebar att Pep Guardiolas manskap nu bara var två mål ifrån förlängning och tre ifrån avancemang med nästan hela matchen kvar att spela.

City hade det mesta av bollinnehavet och några minuter innan halvtid såg det ut som att Leroy Sané tråcklade in 2–0. Domaren blåste dock för offside eftersom målvakten Loris Karius var framför mittfältaren som därmed bara hade en Liverpool-spelare bakom sig. Problemet, för domarens del, var att det på repriser ser ut som att James Milner är sist på bollen vilket i så fall skulle häva offsiden om det var medvetet.

Guardiola var rejält irriterad på domaren Antonio Miguel Mateu Lahoz och gestikulerade vilt på väg ut i spelartunneln. Det gillades inte av domarteamet som skickade upp tränaren på läktaren till den andra halvleken.

– Jag sa att det var mål när bollen gick till Leroy Sané, det var därför de visade upp mig. Det hade varit annorlunda om 2–0-målet hade godkänts, säger Pep Guardiola.

– Det är annorlunda när Salahs mål på Anfield är offside, det är annorlunda när Gabriel Jesus mål på Anfield är offside.

”Lagen är så jämna”

Så kom det där förödande målet som City behövde undvika. Liverpool kom i en omställning och Mohamed Salah slog in kvitteringen till 1–1. När Roberto Firmino fullbordade vändningen med kvarten kvar var det sista spiken i kistan för Manchester City.

– I den här turneringen är lagen så jämna och inflytandet av domsluten är så viktiga. Vi kommer igen nästa säsong, säger Pep Guardiola.

– Stort grattis till Liverpool, förhoppningsvis kan de representera England på ett bra sätt i semifinalen.

Därmed är Liverpool vidare till semifinal i Champions League. Lottningen sker på fredag.

– Alla vet hur bra Manchester City är så att slå dem är en riktig självförtroendeboost, säger James Milner.

– Men nu måste vi bli ännu bättre.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM