Europa League

MFF:s glädjebesked inför Europa League

Av: 

Johan Flinck

FOTBOLL

Både Johan Dahlin och Rasmus Bengtsson saknades mot Sundsvall i går.

Nu kommer lugnande besked från MFF inför matchen mot Besiktas i Europa League på torsdag.

– Målet är att båda ska vara redo på torsdag, säger MFF:s fysioterapeut Jesper Robertsson.

När MFF bara fick 0–0 hemma mot Sundsvall på söndagen saknades både målvakten Johan Dahlin och mittbacken Rasmus Bengtsson.

MFF matchar tätt nu och redan på torsdag smäller det igen med den mycket viktiga hemmapremiären i Europa League mot Besiktas.

Då kommer MFF:s fysioterapeut Jesper Robertsson med positiva besked om de båda sargade spelarna.

Bengtsson testas i morgon

Anledningen till att Johan Dahlin inte var med mot Sundsvall var den smäll han fick på käken mot Kalmar förra söndagen. Han spelade sedan mot Norrköping i onsdags men stod över mot Sundsvall av säkerhetsskäl efter att fått huvudvärk mellan matcherna. Testerna visar att han definitivt inte har drabbats av någon hjärnskakning.

– Vi vilade Johan för att få honom helt symptomfri. Han ska träna i morgon. Vi siktar på att han ska vara redo på torsdag, säger Robertsson.

Rasmus Bengtsson klev av mot Norrköping i onsdags efter en känning i lårets baksida, dock i höger och inte i vänster som han har haft problem med tidigare.

– Det var ingen bristning. Han klev av i tid. Vi har stegrat belastningen dag för dag och inte fått nåt bakslag. Sluttestet blir i morgon. Besiktas har varit målet och det är fortfarande aktuellt, säger Robertsson.

Strandberg snart i lagträning

En spelare som gått skadad en längre tid är Carlos Strandberg. Han drabbades av en bristning för en dryg månad sedan och är inte aktuell för spel ännu. Men det går framåt.

– Han är symptomfri och är inte långt från att gå in i lagträning. Men vi är väldigt noggranna här då han haft problem med det låret tidigare. Jag säger ingen tid här men landslagsuppehållet nästa vecka kommer lägligt.

När det gäller Guillermo Molins, som varit skadad sedan han återvände till MFF i somras, är inte spel den här säsongen uteslutet på något sätt.

– Jag är hoppfull att han kommer att kunna spela den här säsongen, säger Robertsson.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se alla matcher från Serie A och La Liga på C More. Beställ här!

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

Europa öppet igen – nu vill Malmö ha mer

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Europa League

Malmö FF

Rasmus Bengtsson

Johan Dahlin

Carlos Strandberg

Guillermo Molins