Kennedy Bakircioglu med drömmål i Bajens seger

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Hammarby-fansen på Tele2 arena sjöng ”Oh Ah Kennedy”.

Då klev den rutinerade klubbikonen fram i sin sista säsong och sänkte IFK Göteborg med en frispark.

– I dag var det verkligen en form av en saga. Är det en dröm eller vad är det frågan om? säger Bakircioglu efter 3–0-segern.

Det blev en målrik afton på Tele2 arena när IFK Göteborg gästade Hammarby. Hemmalaget gick till ledning 1–0 i halvtid sedan Blåvitt-målvakten Tom Amos släppt förbi ett tämligen löst avslut från Björn Paulsen. 

I samma veva som Jiloan Hamad drog in 2–0 på straff fick även klubbikonen Kennedy Bakircioglu äntra planen till fansens stora förtjusning. Ramsan ”oh ah Kennedy” ekade på läktarna och när de grönvita tilldelades en frispark i bra läge var det inte svårt att höra vem Bajen-fansen tyckte skulle lägga den.

– Jag rös i hela kroppen, jag hade så mycket energi. Jag hade väntat länge på det här inhoppet, så visst kändes det i hela kroppen, inget snack om det, säger Bakircioglu. 

Han klev också fram och drämde in frisparken till 3–0 – och firade med en öl som någon i den uppeldade publiken kastade åt honom.

– Det är helt galet, mitt i firandet är det någon som slänger en öl åt mig. Allt klickade. Jag hällde i mig det lilla som fanns kvar, säger lagkaptenen och skrattar.

Mittfältaren hymlar inte med att det har varit tufft att sitta på bänken och se lagkamraterna spela. 

– Är man en spelare som vet vad man har gjort och vad man har varit så ljuger jag för er allihop om jag säger att jag inte har varit frustrerad. Självklart har jag velat spela som alla andra gör, säger Bakircioglu. 

En spricka i foten gjorde att två månader av säsongen försvann.

– Sen har jag jobbat mig upp och bara hoppats på att få spela. Göra det jag är bra på, försöka bidra med rutin och erfarenhet. Men jag och Stefan (Billborn, tränare) har pratat så det har funnits en bra dialog mellan oss hela tiden. När ett lag går bra vill man helst inte byta spelare och bryta ett vinnande koncept, säger Bakircioglu.

– Men jag är så glad för lagets skull. Det gläder mig mest, att jag ser att Hammarby har något väldigt fint på gång, att vi har en ljus framtid. Det är glädjande att kunna avsluta på ett bra sätt, det hade varit värre om vi hade krigat på i bottenträsket.

Han erkänner dock att det fanns en del frustration i fullträffen.

– Det var lite ilska i den där frisparken. Men man måste prestera, det är så det är i fotboll. Jag vet vad som gäller och krävs, jag är stark mentalt. Så jag har bara kämpat på och inte klagat, säger Kennedy Bakircioglu. 

– Det kommer ett slut som jag vet börjar närma sig. Men det här var precis det jag behövde, jag behövde min medicin. Det kommer betyda väldigt mycket, när jag avslutar min karriär kommer jag titta tillbaka på det här med min familj och minnas något fint. 

– Vi får se om det kommer någon ny Kennedy som kan slå bra frisparkar. Men det kan vara svårt tror jag haha.

Hur högt rankar du det här ögonblicket i din karriär?

– I dag var det verkligen en form av en saga. Är det en dröm eller vad är det frågan om? Att få göra mål på det här sättet, det blir ju väldigt snyggt. Sen firandet med ölen… Allt klickade. Det här är väldigt stort för min del. SM-guldet 2001 var fantastiskt och när vi tog steget upp till allsvenskan 2014. Sen det här. Det finns roliga minnen men det här kommer vara väldigt stort för mig.

Nu är det med blandade känslor han blickar framåt mot sin sista hemmamatch, Häcken den 4 november.

– Jag vågar inte ens tänka på det, det kommer vara otroligt känslosamt. Men det är så det är, det är en del av livet, konstaterar Kennedy Bakircioglu.

Segern innebär att Hammarby kliver upp på en tredje plats i tabellen.

1 av 7 | Foto: BILDBYRÅN
Laddar Matchöversikt
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.