Våldtäktsanklagelserna mot Cristiano Ronaldo

Polisen öppnar utredningen mot Cristiano Ronaldo igen

Av: 

Erik Karlsson

FOTBOLL

I fredags gick Kathryn Mayorga ut i Der Spiegel och berättade sin historia om våldtäktsanklagelserna mot Cristiano Ronaldo från 2009.

Nu bekräftar Las Vegas-polisen att man öppnat utredningen igen.

– Det är en pågående utredning, skriver man i ett pressmeddelande, enligt BBC.

Det var i fredags som den amerikanska kvinnan Kathryn Mayorga, 34, för första gången talade ut offentligt om den våldtäktsanmälan som hon gjorde 2009 mot Cristiano Ronaldo (som hon dock ej nämnde vid namn i anmälan) och som då slutade i att hon skrev på ett tystnadsavtal mot 2,7 miljoner kronor i ersättning. Uppgifter som Der Spiegel publicerade 2017 med dokument från Football Leaks.

Nu berättade Mayorga att hon med hjälp av ny advokat ska försöka häva det tystnadsavtal som skrevs på 2009 med motiveringen att hon då led av PTSD och inte var psykiskt tillräknelig.

– Jag har haft allvarliga sammanbrott och gång på gång klandrat våldtäkten för det. Jag skyller på honom och jag skyller på mig själv som skrev på det där avtalet, sa hon till Der Spiegel.

Samtidigt publicerade tidningen också dokument där man visade på svar som Ronaldo själv gett sina advokater där han bland annat ska ha bekräftat att Kathryn Mayorga sagt ”nej och stopp flera gånger”.

Ronaldo själv förnekade det hela och kallade det ”fake news” under en livesändning på Instagram.

”Ett pågående fall”

Men nu står det klart att fallet kommer att tas upp igen. Las Vegas Metropolitan Police bekräftar i ett uttalande att man öppnat ärendet igen.

Den 13 juni 2009 tog Las Vegas Metropolitan Police emot ett samtal om ett sexuellt övergrepp. Vid tiden togs en rapport, offret ville då inte ge polisen varken platsen för händelsen eller identiteten på den misstänkte. Men en medicinsk undersökning gjordes”, skriver man och fortsätter:

Från och med september 2018 har fallet öppnats igen och våra poliser följer just nu upp information som getts till oss av offret. Det är en pågående utredning och inga ytterligare kommentarer kommer att ges vid den här tidpunkten”.

Cristiano Ronaldo har inte kommenterat den senaste utvecklingen i ärendet. Han fanns inte med när Juventus tränade idag, varför är inte klarlagt men portugisen är avstängd i den kommande matchen i Champions League och kan därför ha fått ledigt.


Lyssna på Johanna Frändén och Simon Bank om Ronaldo-anklagelserna i nya avsnittet av Football Radical nedan

ANNONS

Härlig Jackpot på Stryktipset – 11 miljoner i potten! Spana in kupongen och gå för 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

LÄS VIDARE

DOKUMENT: Storyn bakom anklagelserna mot Cristiano Ronaldo

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Våldtäktsanklagelserna mot Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo

Juventus FC

Football Leaks

Sportbladet Voice

Våldtäkt