”Helt ärligt, det var väl inget nytt?”

IFK Göteborg-tränaren Poya Asbaghi om Mats Gren-granskningen

avMalin Wahlberg

Publicerad:

IFK Göteborg åkte på en blytung förlust mot Häcken. 

Efter matchen kommenterade tränaren Poya Asbaghi Offsides uppgifter om sportchefen Mats Gren. 

– När man läser den är det väl samma sak som har sagts i flera år, säger han till C More. 

I natt publicerade magasinet Offside en granskning av IFK Göteborgs sportchef Mats Gren. Reportaget beskriver bland annat hur Gren ska ha sökt stöd från huligangrupperingen Wiseman för att värva anfallaren Gustav Engvall

Efter 4-1-förlusten mot Häcken fick Blåvitt-tränaren Poya Asbaghi frågan om hur han såg på uppgifterna. 

– Vi visste att den artikeln skulle komma, men helt ärligt, när man läser den var det väl inget nytt? När man läser den är det väl samma sak som har sagts i flera år, säger han till C More och fortsätter: 

– Det är en tuff period för Blåvitt. Den blev som tyngst nu när vi torskar ett derby med 4-1. Det är många som vill prata om Blåvitt. Det vet vi om och de får vatten på sin kvarn när det går dåligt. För oss handlar det bara om att försöka göra rätt saker och göra rätt matcher. Offsideartikeln hade aldrig kommit om vi legat trea i tabellen.

”Vänder snabbt i den här branschen”

IFK Göteborg är efter förlusten bara sex poäng från kvalstrecken. På frågan om Asbaghi är orolig för sin framtid i klubben svarar tränaren: 

– Jag har inte hört något annat, men det vänder snabbt i den här branschen. Även om jag känner mig trygg i dag vet man inte vad som händer om en vecka eller två månader.

Även Emil Salomonsson fick frågor om granskningen av Gren.

– Det är klart att det är tufft, men det har varit tuffa år och man inser att det man kan påverka måste man påverka. Det är i morgon på träning och analysen av matchen. Sedan får man inte gömma sig. Det är när man ligger långt ner man prövas, säger han och fortsätter: 
– Jag har vetat om att den ska släppas. Spelarna har vetat om det, men det är frågor som andra i föreningen får svara på. 

Laddar Matchöversikt
Laddar Tabell
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM