Efter succén – blockar landslagsvännerna

avErik Karlsson

Publicerad:
Foto: BILDBYRÅN
Ada Hegerberg och Guro Reiten tillsammans i landslaget i fjol.

Norska superstjärnan Ada Hegerberg, 23, har slutat spela i landslaget.

När nu forna lagkamraterna tagit sig till VM 2019 har Lyonstjärnan gått ett steg längre – och blockat flera av sina vänner i landslaget på sociala medier.

– Jag är lite chockad, säger barndomsvännen Guro Reiten till TV2.

Det var efter EM i fjol som den norska superstjärnan Ada Hegerberg – vald till bäst i Europa 2016 och en av tre som kan bli prisad i år – valde att sluta spela i det norska landslaget som leds av svenske förbundskaptenen Martin Sjögren.

Men Sjögrens lag har trots det lyckats avancera till VM 2019. En framgång som verkar ha tagit hårt på Lyon-stjärnan Hegerberg.

Flera spelare i landslaget bekräftar nämligen för norska TV2 att Hegerberg blockat dem från både Facebook och Instagram.

– Jag fick ett tips att några av tjejerna var blockade på Facebook och det visade sig att det gällde mig också, säger lagkapten Maren Mjelde till kanalen.

”Hoppas det är därför”

Även barndomsvännen och mångåriga lagkamraten i ungdomslandslagen, Guro Reiten, är blockerad från Hegerbergs sociala medier.

– Jag är lite chockad över att hon väljer att göra det, men jag väljer att tro att det är på grund av landslaget och inte mig som person. Jag hoppas i alla fall det, säger Reiten.

Ingen av vännerna ska ha fått en förklaring.

Vill inte kommentera

– Det är tråkigt att det blir som det blir. Det verkar väldigt märkligt att bara ta bort goda vänner så snabbt, säger Isabell Herlovsen till NRK.

Lyon, med Hegerberg i spetsen, ska i morgon möta norska Avaldsnes i Champions League och fick där frågan om nobben av vännerna i landslaget.

– Det har jag ingen kommentar till. Nu är jag i Norge för att spela Champions League för min klubb, säger hon till TV2.

Ladda ner Sportbladets app – följ ditt lag 00:26

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM