Uppgifter: Asoro föredrar Nigeria före Sverige

avLo Hägerfelth

Publicerad:
Foto: Pontus Orre / AFTONBLADET / 85527

Joel Asoro, 18, kan komma att välja bort det svenska landslaget för en chans i Nigerias VM-trupp.

Det rapporterar nigerianska Daily Trust.

– Han är ivrig över att få spela för sitt fadersland, säger en förtrogen till Asoro enligt tidningen.

Joel Asoro är en av Sveriges mest lovande anfallstalanger. 18 år gammal har Asoro redan gjort ett kort Premier League-inhopp för Sunderland förra säsongen, har ryktats till flera storklubbar som Arsenal och Bayern München och för U17-landslaget har han gjort 14 mål. Numera representerar han Sverige på U21-nivå och har där gjort ett mål på nio matcher.

Men nu pekar allt mer på att Asoro kan komma att välja bort det svenska A-landslaget. I somras rapporterade SVT att det nigerianska landslaget – där Asoros föräldrar föddes – lurade i vassen och att de kontaktat spelaren. Det bekräftade även Asoro som då inte uteslöt möjligheten.

– De har kontaktat mig. Vi får se vad som händer om jag inte kommer upp i A-landslaget i Sverige. Om det inte går bra för mig i fotbollen skulle jag nog välja Nigeria, sa han till SVT då.

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYR N

”Skulle be dem att ge ynglingen en chans”

Nu späder nigerianska Daily Trust på ryktena igen. I tidningen uttalar sig ”en förtrogen till spelaren” anonymt att Asoro ska vara redo att kämpa om en plats i Nigerias trupp inför VM i Ryssland.

– Det är sant att Joel har spelat för Sverige på ungdomsnivå, men han är ivrig över att få spela för sitt fadersland. Även om han föddes och växte upp i Sverige är hans föräldrar nigerianer och han har fortfarande inte spelat för Sverige på A-landslagsnivå, säger personen.

– Joel skulle vara ett anfallsalternativ för landslaget, så om jag hade tillgång till deras handläggare skulle jag be dem att ge ynglingen en chans att kämpa för en tröja i ”Super Eagles”.

Asoro skulle i så fall inte vara den första spelaren som valt bort det svenska landslaget på senare tid. Bland annat valde Halmstads, numera West Hams, talang Sead Haksabanovic att representera Montenegro i maj och i september valde även Östersunds Saman Ghoddos Iran istället för Sverige.

Publicerad: