Serie A

Avslöjar drömbeskedet innan VM-åttondelen

Olsen om samtalet under VM: Svårt att hålla fokus

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

Sverige hade oväntat tagit sig vidare från gruppspelet i VM och ställdes mot Schweiz i åttondelsfinalen.

Ett drygt halvår efter äventyret i Ryssland förra sommaren avslöjar Robin Olsen nu chockbeskedet han fick dagarna före matchen: Att italienska Roma ville ha honom.

– Jag tänkte på det när jag låg i sängen. När man är mitt i ett VM är det inte lätt att behålla fokus, säger Olsen till Romas tv-kanal.

Robin Olsen hade fått klartecken från danska FC Köpenhamn att lämna klubben och letade under sommaren 2018 efter rätt steg i sin karriär. Ett perfekt skyltfönster i hopp om att väcka intresse bland klubbarna i de riktiga stora ligorna var självklart VM i Ryssland.

”Var ett enormt steg”

29-åringen hade också imponerat mellan stolparna när Sverige mycket oväntat tog sig vidare från gruppspelet framför bland annat regerande världsmästaren Tyskland. Mitt i uppladdningen inför åttondelsfinalen mot Schweiz kom då samtalet Olsen drömde om.

– Det var innan vi spelade mot Schweiz. Vi hade en så viktig match framför oss, och plötsligt fick jag höra att Roma var intresserade. Det var ett enormt steg. Jag tänkte på det när jag låg i sängen. När man är mitt i ett VM är det inte lätt att behålla fokus. Jag blev väldigt glad, säger Olsen till Romas tv-kanal enligt Expressen.

”Jag förstår mer och mer”

Robin Olsen lyckades ändå behålla fokus och Sverige slog Schweiz med 1-0. Efter respasset mot England i kvartsfinalen har Olsen sedan kunnat lägga allt fokus på Roma där han omedelbart tagit den ordinarie platsen i mål.

Nu kämpar målvakten även för att anpassa sig till det italienska samhället och lära sig språket.

– Jag går på lektioner. Det är tufft för mig. Jag förstår mer och mer, men det är svårt att prata. Det finns spelare som kan engelska, men jag vill förstå. Ett ord här eller där. Det är svårt, men jag försöker, säger Olsen.

ANNONS

Se alla matcher från Serie A och La Liga på C More!

Extern länk från C More

Beställ här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Frändén: Det kan bli en italiensk sommar det här

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Serie A

Robin Olsen

AS Roma