Psykade stjärnan – sedan vände Miami

På väg mot NBA-final

Publicerad 2023-05-20

Boston Celtics Grant Williams satte en trea och psykade Miami Heats Jimmy Butler.

Då vände Miami, vann med 111–105 och är två segrar från NBA-final.

– Jag ska inte ljuga, jag älskar det, säger Butler efter segern.

Hemmalaget Boston såg ut att ha kontroll på den andra matchen i konferensfinalen mot Miami.

I den tredje perioden var Boston överlägset och ledde med tolv poäng när Miami började vända på steken. Bland annat efter att Jimmy Butler varvade igång.

Stirrade ner varandra

Bostons Grant Williams satte en trepoängare i början av fjärde perioden och började psyka Butler. Miami-stjärnan svarade med att sätta två poäng i nästa anfall, samtidigt som han blev foulad av Williams, och de båda spelarna tryckte pannorna mot varandra och stirrade ner varandra.

– Jag ska inte ljuga, jag älskar det. Jag är alltid här för att tävla. Jag gillar att snacka och så länge vi vinner är jag okej med det, säger Butler enligt NBA:s hemsida.

”Leende på läpparna”

Miami vände och vann till slut med 111–105 och leder nu konferensfinalen i NBA-slutspelet med 2–0 i matcher. Butler blev poängbäst i Miami med 27 poäng, varav nio i den sista perioden, och han erkänner att psykningsförsöken fick honom att lägga in en växel till.

– Så är det. Men det är bara spelet när det är som finast. Han satte ett bra skott och började snacka med mig, men jag gillar det. Det ger mig extra vilja att vinna. Jag får ett leende läpparna... jag vet inte om jag är den bästa personen för dem att snacka med, säger Butler.

I den andra semifinalen spelar Denver Nuggets mot Los Angeles Lakers. Där leder Denver med 2–0 i matcher.

Följ ämnen i artikeln