Häcken håller inte med om Hammarby-utspel

Publicerad 2023-11-03

GÖTEBORG. Det är bättre för svensk damfotboll om Hammarby vinner SM-guldet, enligt sportchefen Johan Lager.

Häcken håller inte med.

– Nej, jag kan inte se någon större skillnad på om Häcken skulle vinna. Om något tror jag faktiskt det är bättre att vi vinner, säger Christian Lundström, klubbens damfotbollsansvarige.

Det är i Hammarbypodden ”Just i dag är jag stark” som klubbens sportchef Johan Lager pratar om helgens guldmatch, publiktrycket och att det vore bättre för svensk damfotboll om Hammarby vinner.

– Jag tycker det är helt galet att det kommer så många supportrar till våra matcher. Det ger gåshud. Jag tycker också att det betyder nog mycket för svensk damfotboll om vi vinner. Mer än om Häcken vinner skulle jag hävda. För att vi drar svensk fotboll framåt på så många bitar.

I dag är över 14 000 biljetter sålda och Hammarby hoppas att det ska komma mer än 20 000 åskådare till Tele2 Arena och den match som kan avgöra hela guldstriden.

– Häcken gör också ett fantastiskt jobb utifrån att ha tagit över Kopparberg/Göteborg och gör en bra satsning. Så det är också bra för svensk damfotboll. Men jag tror att det är än viktigare och ger mer eko, publicitet och reklam för flick- och damfotboll om vi vinner. Det driver på den hajpen mer, om vi vinner, fortsätter Lager.

Skrattar åt utspelet

Han får, kanske inte så förvånande, inget medhåll från Göteborgsklubben.

– Det är inget perspektiv som vi spelare ser det i. Det bästa fotbollslaget ska vinna. Det är klart att jag tänker att vi ska vinna, säger Elin Rubensson

Häckens fotbollsansvarige på damsidan elit, Christian Lundström, tycker att det får stå för Lager vad han säger.

– Men jag tror faktiskt att det är bättre att Häcken vinner.

Varför?

– För att vi är längre fram i damfotbollen och kan fortsätta fajtas i Europa.

Häcken-tränaren Mak Lind skrattar när han får höra om Lagers utspel.

– Haha, det är klart att jag inte håller med. Det vore väldigt bra för svensk damfotboll om Häcken vann SM-guldet. Nä, skämt åsido, jag ska inte kommentera vad andra säger.

Men kan det inte bli mer drag överlag, om Hammarby med sitt publiktryck, vinner guldet?

– Ja, men om man ska gå efter att de som har högst publiksnitt ska vinna serien varje år, ja då borde väl några av bottenlagen i herrallsvenskan ligga bra till…? Så nej, jag vet inte om jag köper det resonemanget. Men det är väl bra att de kan locka publik.