Här landar Marcelo Bielsa i England

Marcelo Bielsa fångas på bild i England, Kolo Touré sparkas och Ted Lasso är klar för Leeds.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

DAGENS SNACKIS: Bielsa tillbaka

Marcelo Bielsa är tillbaka i England! Det är Daily Mail som fångar argentinaren på bild när han anländer för att diskutera med Everton. Enligt uppgifter lär det krävas en del övertalning för att tränaren ska vara villig att ta över krisklubben. Bland annat finns ett tvivel kring truppens löpförmåga.

Samtidigt har en Everton-spelare hamnat i blåsväder. 21-årige Anthony Gordon var en av klubbens stoltheter, men har nu missat träningen tre dagar i rad. Anledningen är att han vill få igenom en flytt, helst till Newcastle, innan transferfönstret stänger.

Daily Mails sportetta.
Daily Mails sportetta.

DAGENS AVSKED: Touré får sparken

Wigan har sparkat tränaren Kolo Touré efter mindre än två månader. Klubben har inte lyckats vinna en enda av de nio matcher man spelat under den tiden.

Den förre Arsenal och Man City-spelaren skrev på ett kontrakt på 3,5 år i slutet av november men skrapade bara ihop totalt två poäng och ligger för närvarande sist i Championship.

DAGENS VÄLKOMNANDE: Ferguson till veganska klubben

Duncan Ferguson, med en lång bakgrund i Everton, är klar som huvudtränare för Forest Green Rovers. Den förre anfallaren tar över efter Ian Burchnall, tidigare tränare i Östersund, efter en längre tids undermåliga resultat i League One.

Under presentationen erkände Ferguson att han aldrig hade ätit vegansk mat men verkade inte främmande för att testa. Forest Green Rovers är en så kallad grön klubb som fokuserar mycket på hållbarhet.

DAGENS CITAT: Avundsjuka mot Arteta

– Absolut, svarar Guardiola på frågan huruvida kritiken mot Mikel Artetas beteende på sidlinjen grundar sig i avundsjuka.

– När man leder ligan måste de hitta något annat att underminera dig för. Och det är precis vad de gör just nu. Jag känner till situationen ganska väl.

Arteta varnades senast i Man Uniteds möte efter att lagt sig i domslut, enligt domaren Anthony Taylor.

DAGENS ANSTÄLLNING: Ted Lasso till Leeds

Jesse Marsch säger skämtsamt att Leeds har anställt Ted Lasso som assisterande tränare. Det handlar om Chris Armas, vars intåg i Manchester United under Ralf Rangnick inte blev helt lyckat. United-spelarna kallade Armas för Ted Lasso bakom hans rygg, en amerikansk karaktär som inte kan speciellt mycket om fotboll.

– Det första jag kommer göra är kanske att få bort Ted Lasso-stämpeln från mig själv och ge den till honom, säger Marsch enligt The Guardian.

– Chris och jag har känt varandra länge. Han är en av de bästa människorna jag har träffat.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.