AVSLÖJAR: SvFF köpte ut Janne Andersson för miljonbelopp

Ska ha möte med Olof Mellberg i veckan

Uppdaterad 2024-03-21 | Publicerad 2023-12-04

Svenska fotbollförbundet köpte ut förbundskapten Janne Andersson och generalsekreteraren Håkan Sjöstrand för miljonbelopp, kan Sportbladet avslöja.

Samtidigt går förbundskaptensjakten vidare där SvFF har ett möte inplanerat med Olof Mellberg i veckan.

– Det är inget som vi kommenterar, säger landslagschefen Stefan Pettersson.

Följ ämnen
Fotbolls-EM

Läs också: Janne Andersson nära nytt förbundskaptensjobb

Sportbladet har under de senaste veckorna kunnat avslöja en rad detaljer gällande Svenska fotbollförbundets jakt på ny förbundskapten. Bland annat att SvFF haft möte med Per-Mathias Högmo och Jimmy Thelin samt haft två möten med Tony Gustavsson. Dessutom har SvFF med Olof Mellberg högt upp på önskelistan över tänkbara kandidater till förbundskaptensjobbet, något som Expressen tidigare rapporterat om.

Nu kan Sportbladet avslöja att SvFF ska ha ett möte med just Olof Mellberg i veckan, där landslagschefen Stefan Pettersson kommer att vara med.

Det bekräftar flertalet källor.

Olof Mellberg.

Fem-sex miljoner kronor

– Vi har sagt att vi inte kommenterar någonting om hur det går med ny förbundskapten, utan det är upp till er att spekulera i. När vi har något att kommunicera kommer vi att göra det, säger Pettersson.

Samtidigt har nu Janne Andersson lämnat sin post som förbundskapten, trots att han hade kontrakt över EM-slutspelet i sommar. Det innebär att SvFF köpte ut förbundskaptenen för flera miljoner kronor enligt Sportbladets uppgifter.

Janne Andersson.

Detsamma gäller generalsekreteraren Håkan Sjöstrand, som även han köptes ut och lämnar SvFF vid årsskiftet. Med arbetsgivaravgifter och återstående lön ska det handla om ett totalt belopp på minst fem-sex miljoner kronor.

Assisterande förbundskaptenen Peter Wettergren har dock lön fram till sommaren då han är fortsatt anställd av förbundet fram tills dess.

Svenska fotbollförbundets generalsekreterare Andrea Möllerberg vill inte kommentera något mer kring förbundskaptensjakten än att förbundet just nu sonderar terrängen utifrån deras kravprofil. Vad det gäller att Janne Andersson köptes ut från sitt kontrakt skriver hon så här i ett sms:

”Jag uttalar mig inte om enskilda medarbetare och att Janne avslutade sin roll var om jag kommer ihåg det rätt innan jag blev generalsekreterare. Så inget jag har varit inblandad i.”