Klart: Här är duon som leder Fotbollsgalan

Publicerad 2017-10-25

Anna Brolin och Frida Nordstrand leder Fotbollsgalan 2017.

Den 20:e november ska den svenska fotbollseliten prisas och hyllas på Fotbollsgalan.

Nu står det klart att Anna Brolin och TV4:s senaste värvning Frida Nordstrand leder galan tillsammans.

– Det känns extra roligt i dessa tider att det är just två kvinnliga sportjournalister, säger Anna Brolin till Sportbladet.

Om en knapp månad är det dags för den 23:e upplagan av Fotbollsgalan.

De två senaste åren har Anna Brolin lett galan med komikern Anders Jansson. Brolin är en av två programledare även i år, och gör då sin sjunde insats som värd.

– Är det så många? Men jag tycker alltid det är en av årets höjdpunkter., säger Brolin till Sportbladet.

– Och det känns extra roligt i dessa tider att det är just två kvinnliga sportjournalister, det vill jag poängtera.

”Började i en källare på Viasat”

Vid sin sida får Brolin TV4-gruppens senaste värvning: Frida Nordstrand. Efter tio år har den profilerade reportern lämnat Viasat för Bonnier Broadcasting, där TV4 och C More ingår.

– Det blir extra kul att få jobba med Frida. Vi började ju tillsammans i en källare på Viasat en gång i tiden. Vad är det? Tio, elva år sedan. Ett decennium senare står vi tillsammans i Globen.

För Frida Nordstrand är glädjen över programledarkollegan ömsesidig.

– Det känns jätteroligt. Det var påtänkt för ganska länge sen. Redan innan min övergång var klar så var frågan uppe. Och det är ju superaktuellt att det är två tjejer, säger hon till Sportbladet.

Zlatan med eget pris

Förutom jobb vid Sveriges VM-playoff mot Italien är Fotbollsgalan bland det första som Nordstrand gör för sin nya arbetsgivare.

– Det blir jättebra tror jag, men väldigt ovant. Det är inte riktigt det jag brukar göra. Jag får försöka dras med i den här galakänslan.

Priset till Sveriges främsta fotbollsspelare på herr- och damsidan, Guldbollen och Diamantbollen, lär som alltid bli galans höjdpunkt.

Nytt för i år är att Zlatan Ibrahimovic får ett eget pris, #Number10. Priset, som kommer symboliseras av en svensk landslagströja med nummer tio på ryggen, ska gå till en person eller en förening som via sitt arbete är ett föredöme inom sport- och föreningsvärlden.