BETYG: Så bra var Blågult – rösta själv!

FOTBOLL

Sportbladets jury sätter på de blågula spelarna efter Italien–Sverige på San Siro – och även du kan ge dina egna betyg!

Foto: TT NYHETSBYRÅN
Sveriges startelva mot Italien.
FAKTA

Sportbladets betyg på Blågult

1. Robin Olsen

Klev fram och spikade igen när det behövdes. När han blev överspelad i första halvlek så räddades han av Andreas Granqvist. Stark insats bakom ett ramstarkt svenskt försvar. Matchavgörande jätteräddning i slutet.

2. Mikael Lustig
Tillbaka efter avstängning och att han var taggad hörde vi redan i tv-sändningen före avspark.

3. Victor Nilsson Lindelöf
Tillsammans med Granqvist rensade han allt under 90 minuter. I det här playoff-mötet har han visat att Mourinho borde ge honom fler och större chanser i Manchester United.

4. Andreas Granqvist
Om det var något beckenbauerskt över Granqvist i den första playoffmatchen stod han där längst bak likt en Terry Butcher denna kväll, minus blodet då.

6. Ludwig Augustinsson
Kändes nästan som en säkerhetsrisk i första halvlek. Tvekade i duellerna och uppspel och nickar framåt gick fel gång på gång. Blev bättre i andra.

17 Viktor Claesson (ut 71)

Återigen såväl noggrann med bollen som offringsvillig närkampsspelet. Var helt slut redan efter timmen spelad men krigade på i tio minuter till efter vädjan från Janne Andersson.

13 Jakob Johansson (ut 19)

Tvingades avsluta matchen på bår efter vad som såg ut som en allvarlig knäskada. Ett oturligt slut för mittfältaren som ersatte redan skadade Albin Ekdal och imponerade såväl i första mötet som under de knappa 20 minuter han nu fick spela.

7 Sebastian Larsson
En fulländad arbetsinsats, som alltid när Larsson spelar. Vuxit ut till en ledare och var den som tog dispyterna när italienarna försökte sätta press på domaren.

10 Emil Forsberg
Lyckades inte alls med sina kreativa offensiva försök. Tröttades också ut ju längre matchen led. Sverige hade mått bra av om Forsberg likt i första matchen på Friends lyckats låsa bollen under längre perioder på den italienska planhalvan.

9 Marcus Berg

Sprang och stressade italienarna – det var nära att ge utdelning. Svår match då det blev långa stunder utan boll då Sverige stod långt ner på egen planhalva och försvarade. Kunde gjort det bättre i omställningarna i andra halvlek.

20 Ola Toivonen (ut 54)
Stångades och vann det mesta i luften. Otroligt viktig med huvudspelet. Bra target, spelade enkelt. Tog slut och byttes ut tidigt.

Ersättare:

15 Gustav Svensson (in 19)

Ojämn i passningsspelet och inte helt övertygande i duellspelet. Kom in redan efter knappt 20 minuter efter Jakob Johanssons skada och gick därmed under samlingen från fjärdeval till nyckelspelare på det svenska innermittfältet.

8 Isaac Kiese Thelin (in 54)

Kom in när Sverige krigade för att hålla tillbaka Italien – gjorde jobbet. Nyttig som target med sitt huvudspel. Var inblandad i svenska omställningar framåt när Italien jagade mål, men kom aldrig till några farlig avslut.

19 Marcus Rohdén (in 71)

Kom in i en situation där Sverige tvingats att helt hänge sig åt försvarsspel. Skötte sina uppgifter där med stor pålitlighet.

Jury: Patrik Brenning, Johan Flinck, Fredrik Jönsson.