Manchester City vann – efter ABBA-straffarna

1 av 3 | Foto: TT

avFilip Durefelt

FOTBOLL

Manchester City fick inte hål på Wolverhampton under 120 minuters fotboll.

Då avgjordes ligacupmötet från elva meter – där City vann efter att den så kallade Abba-modellen använts under straffläggningen.

I Premier League går Manchester City som tåget. På nio matcher har laget tagit åtta vinster och fullkomligt öst in mål, 32 stycken.

Men i hemmamötet med Wolverhampton i ligacupens fjärde omgång hade man desto svårare att hitta nätet.

Trots att spelare som Sergio Agüero, Gabriel Jesus och Raheem Sterling startade för City fick man inte hål på Will Norris i ”Wolves” mål – varken under ordinarie tid eller efter 30 minuters tilläggstid.

Matchen fick i stället avgöras från straffpunkten, där en för säsongen ny straffmodell används. Den kallas för Abba-modellen, för att lag A:s straff följs av två straffar för lag B och sedan två straffar av lag A igen och så vidare tills en vinnare uppstått.

Agüero avgjorde

Den engelska fotbollsligan EFL beslutade i somras att formatet skulle införas i alla landets inhemska turneringar och kval under den kommande säsongen.

I mötet mellan Manchester City och Wolverhampton var det hemmalaget som verkade trivas bäst med Abba-straffarna. För efter att City förvaltat sina två raka straffar bommade bortalaget sina två chanser därefter.

När det sedan åter var dags för dubbla straffar för Manchester City var de lika säkra än en gång. Sergio Agüero avgjorde med en läcker chip och fick fira med sina lagkamrater att man är vidare till kvartsfinal.