Rosenberg: ”Adu en äldre version av Kristoffer Olsson”

avLo Hägerfelth

FOTBOLL

I onsdags skrev Enoch Kofi Adu på för AIK, en hyllad värvning.
Men Markus Rosenberg tycker samtidigt att hans före detta lagkamrat egentligen inte var vad AIK behövde.
– Nej, det var väl inte exakt det man tänkte att de behövde, säger Rosenberg till Kvällsposten.

Under två och ett halvt år var Enoch Kofi Adu en kugge för Malmö FF. Med Adu på mittfältet tog MFF hem två allsvenska guld och spelade även Champions League-gruppspel gånger två. Sedan såldes han vidare till turkiska Akhisar Belediyespor i januari detta år.

Men nu har Adu återvänt till Sverige. I onsdags kunde Sportbladet avslöja att Adu var på väg till AIK och samma dag presenterades ghananen av Stockholmsklubben.

– Det är en stor klubb. Jag är så glad över att vara här. Jag ser fram emot att spela här och att få hjälpa laget och vinna titlar, sa 27-åringen när han presenterades av AIK.

”Inte det man tänkte”

Men för Markus Rosenberg – MFF-kapten och tidigare lagkamrat till Adu – var övergången lite av en överraskning.

– Det är en fantastiskt bra spelare, han kommer att höja AIK. Det är jättebra för allsvenskan tycker jag... säger Rosenberg till Kvällsposten.

KVP: Är Adu en spelare AIK behöver enligt dig som var med och mötte dem så sent som i måndags?

– Nej, det var väl inte exakt det man tänkte på efter matchen att de behövde. Det känns som att han är en äldre version av Kristoffer Olsson.

– Men. Man vet inte vad som händer. Det är ett lagbygge inför nästa år, de spelar kanske inte på samma sätt då, vad vet jag, säger Rosenberg som trots likheterna mellan Adu och Kristoffer Olsson inte är förvånad över den allsvenska tabelltvåans värvning.

– De välkomnar nog alla bra spelare.

”Har sökt en bolltrygg spelare”

Samtidigt var AIK:s sportchef Björn Wesström nöjd med sin värvning i onsdags, då han även diskuterade positioneringen mellan Adu och Olsson.

– Vi har sökt en bolltrygg spelare som kan balansera mittfältet så att vi kan fortsätta ha höga utgångspunkter i ytterzon. Då behöver vi skydd eftersom vi såklart också tappar boll ibland. Vi roterar nog lite på mittfältet när Adu kommer och så kan Kristoffer Olsson ta ett steg högre upp, sa Wesström då och tillade:

– Adu är en personlighet som vi behöver om vi ska vinna något.

ARTIKELN HANDLAR OM