”En eloge för att han tar den rakt i fejjan”

Här ber ångerfull Guidetti om ursäkt: Många hade duckat

FOTBOLL

Inför bortamötet med Frankrike tvingades Karl-Johan Johnsson lämna truppen efter att ha blivit skadeskjuten av John Guidetti.

På onsdagen försökte Guidetti igen...

– Många hade duckat, men han tog den i ansiktet. Det måste jag ge honom en eloge för, säger Guidetti.

1 av 2

Det var en ångerfull John Guidetti som såg Karl-Johan Johnsson i den mixade zonen efter onsdagens landslagsträning. Målvakten hade då tvingats avbryta träningen efter att ha träffats av ett skott i huvudet från just Guidetti.

– Jag fick ett skott i huvudet från tre meter av John Guidetti så jag fick lite tidigare träningsslut. Men jag kan prata fortfarande, säger Johnsson.

”Är snurrigt ändå”

27-åringen fick lämna träningen i sällskap av det svenska läkarteamet och undersöktes sedan i omklädningsrummet. Då uppstod nya problem.

– Det är något specialtest för att kolla om man har hjärnskakning eller inte men jag har dåligt minne annars också så jag hade problem att rabbla fem ord i följd som jag skulle och baklänges och allt. Jag sa att det var snurrig ändå, även om jag inte fått smällen.

Foto: Janerik Henriksson/TT
Karl-Johan Johnsson.

Guidetti var vid återseendet i den mixade zonen sedan snabbt framme för att krama om sin lagkamrat och återigen be om ursäkt.

”Måste ge en eloge för”

– Det var inte meningen, men jag träffade rakt i fejjan faktiskt. Jag har bett om ursäkt och han tar det som en riktigt krigare, säger Guidetti och hyllar målvakten:

– Många hade duckat, men han tog den i ansiktet. Det måste jag ge honom en eloge för.

Det är inte heller första gången det händer. Även inför bortamötet med Frankrike i november 2016 skadesköts Johnsson av Guidetti. Något som slutade med att målvakten då tvingades lämna truppen.

– Det här var liknande det som jag fick på benet senast av honom, också det inför en Frankrike-samling. Det var på åderbrocken och nu fick jag det i huvudet så han kollade på mig och sa ”oj, förlåt, förlåt” igen, säger Johnsson.

Ni har ingen personlig agenda?

– Nej, inte vad jag vet i alla fall. Han kanske har något emot mig... Nej, det har vi inte.