Wallins första bälte – knock på hemmaplan

Foto: Stefan Alfelt
Otto Wallin vann i Sundsvall.
FOTBOLL

SUNDSVALL. Otto Wallin levde ut sin dröm inför fullsatta läktare hemma i sporthallen.

– Väldigt skönt. Det har varit en dröm att få boxas hemma och jag lyckades att leverera också, säger tungviktsproffset.

Han slog ned sin italienske motståndare Gianluca Mandras flera gånger om och i femte ronden tyckte ringdomaren Mikael Höök att det fick räcka.

En väldigt skön knockoutseger för Otto.

– Kändes förlösande. Det var jobbigt för att Mandras var lite märklig när han ville komma in tätt på mig. Det var jag beredd på men jag lyckades inte helt att hålla honom på avstånd i början. Men när jag började att slå min vänster var det början till slutet för honom, säger Otto.

Smällarna tog tungt på den kortare och tolv kilo tyngre motståndaren.

– Det var rena träffar, vänsterkrokar som han mjuknade av.

För Otto Wallin betyder segern att han fortfarande är obesegrad som proffs med 18 segrar och tolv knockouter. Dessutom fick han sitt första bälte, WBA:s kontinentaltitel.

– Det betyder jättemycket. Ett stort steg i rätt riktning. Jag blir rankad på topp 15 för WBA direkt. Det är nu det börjar.

Fullsatt arena

Stämningen var härlig i den absolut fullsatta hallen med 2 000 åskådare. En upplevelse som Otto gärna vill vara med om igen.

– Absolut, hur skulle jag kunna säga nej till att boxas här igen?

Efter presskonferenser, dopningskontroll och lite annat blev det dags att dra ut i natten och bland annat prova Otto Wallin-drinken som en krog mixat ihop den här veckan.

– Precis. Det är det första jag ska göra. Nu ska jag fira med min familj och alla mina vänner. Bara njuta, säger Otto.

Drinken Otto Wallin innehåller Ayles vodka, punsch (flagg), lightvalleysyrup, citron och nougat. Kanske en smaksensation?

Nu är frågan annars hur stor sensation Otto Wallin kan bli i tungviktsvärlden? I juni flyttar han till New York, USA, för en spännande tid i boxningens fräckaste miljöer.

ARTIKELN HANDLAR OM

Boxning