United-stjärnan: Zlatan var positiv i omklädningsrummet

Av: Petra Thorén

Publicerad:
Uppdaterad:

MANCHESTER. Det såg riktigt allvarligt ut.

Men i natt gav Manchester Uniteds Luke Shaw lugnande besked kring Zlatan Ibrahimovic.

– Jag träffade honom i omklädningsrummet och han var positiv, säger Uniteds vänsterback till Sportbladet.

Foto: AFP

Luke Shaw kommer som en av de sista spelarna i den trånga mixade zonen på Old Trafford.

Då hade Marcos Rojo redan haltat förbi på sitt skadade ben, matchhjälten Marcus Rashford hängt över ett räcke en bit längre bort medan Jesse Lingard skötte snacket.

Luke Shaw tar sig god tid för Sportbladet.

Och han har positiva besked kring Zlatan Ibrahimovics skada. Eller i alla fall kring svenskens egen reaktion efteråt.

”Han var positiv”

Den svenska anfallaren landade illa efter en höjdduell på stopptid i Europa League-mötet med Anderlecht (2-1) och tvingades bryta matchen. Han kunde aldrig spela i förlängningen och det spekulerades efteråt om en svår knäskada.

– Jag förstod att det inte såg så bra ut på tv-bilderna, men han verkar vara vid gott mod. Han gick omkring inne i omklädningsrummet. Jag vet inte omfattningen av hans skada förstås, men jag såg honom därinne och han var optimistisk. Förhoppningvis är det inte för illa för honom. Vi hoppas att det inte är så allvarligt och han verkar okej, säger Luke Shaw.

Foto: REUTERS X01095
Luke Shaw i samtal med Mourinho.

Så det kanske inte är så illa som det uppfattats?

– Jag hoppas alla spekulationer om att det är illa är fel. Det är klart att han måste undersökas, men han var positiv, säger Luke Shaw som väljer att vara detsamma men som också påpekar att han inte kan avgöra skadans grad.

”Säker på att han kommer att vara på träningsanläggningen”

Enligt Manchester Uniteds pressavdelning kommer ett närmare besked kring omfattningen av Zlatan Ibrahimovics skada sannolikt först på söndag i samband med intervjuer inför matchen mot Burnley.

– Jag är säker på att han kommer att vara på träningsanläggningen tidigt i morgon bitti och göra det som krävs. Han är bra för laget, han är bra för vår känsla i laget, säger Luke Shaw.

Manchester United vann till slut kvartsfinalen mot Anderlecht med 2–1 efter förlängning och nu väntar semifinal.

– Det känns väldigt skönt och viktigt att vi är vidare. Vi kämpade till slutet och detta är vad vi vill. Vi vill spela semifinal och final och slåss om titeln, säger vänsterbacken.

”Zlatan är ju kung där”

Zlatan Ibrahimovic vill förstås också spela en final i Stockholm och Luke Shaw tror inte att det är omöjligt, om United nu tar sig dit.

– Det hade varit enormt för Ibra, men han är en fighter och han ger inte upp. Helst inte med finalen runt hörnet och med hela landet där som älskar honom. Han är ju kung där. Klart att han vill vara frisk då. Jag kan inte säga för mycket, men jag hoppas att han ska vara återställd då. 

Foto: Laurence Griffiths / Getty Images Europe

Hur är han i omklädningsrummet mot er andra?

– Han är en ledare. Den passionen han visar betyder mycket för hela laget. Han vill vinna varenda liten match vi spelar på träningarna. Är han med förlorande laget är han arg, han är en vinnartyp. Han har hjälpt oss så mycket den här säsongen med sin vinnarinstinkt. Han har pushat laget. 

Du vill att han stannar ytterligare en säsong?

– Jag hade väldigt gärna velat att han stannar. Han har inte sagt något till mig, så jag vet inte. Han är en speciell kille, han tar fotbollen seriöst men har alltid nära till skratt utanför planen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.