AIK-forwarden om NHL-kontraktet: ”Det var en chock”

Foto: BILDBYRÅN

avPovel Arwidson

FOTBOLL

Jesper Bratt, 18, har under de senaste säsongerna fått sitt stora genombrott i AIK.

Nu har NHL-klubben New Jersey Devils skrivit ett ett treårskontrakt med forwarden.

– Det var en liten chock, och jag blev väldigt glad. Det är en dröm man har haft, såklart, säger Bratt till Sportbladet.

Jesper Bratt kom till AIK från Trångsund redan när han var 15, och har gått från U18 till A-laget. Han har spelat två hela säsonger i AIK:s A-lag och gjort 39 poäng på 95 matcher i grundserien.

Nu har hans framfart i hockeyallsvenskan alltså resulterat i ett rookie-kontrakt i NHL, med New Jersey Devils.

– De hörde av sig första gången för två-tre veckor sedan, när säsongen var slut om man började undra var man skulle spela. Först tänkte jag att jag kanske inte var redo, men sedan började jag känna att det blir ett bra steg att ta. Nu är jag jätteglad att ha skrivit på, och det ska bli intressant, säger Bratt till Sportbladet.

Kan bli aktuellt med spel i Sverige

Men var någonstans juniorlandslagsmannen spelar nästa säsong är ännu inte klart. Skulle han inte lyckas med att slå sig in i New Jersey kan spel i farmalaget Albany Devils i AHL bli aktuellt. Eller att han lånas tillbaka till AIK, för ytterligare en säsong i Sverige.

– Det är inte riktigt klart än. Jag kommer åka på ”development camp” i juni och visa upp mig. Sedan kommer jag också vara med på en förturnering, och jag kommer göra allt för att försöka ta en plats i NHL.

– Men det kan bli aktuellt att spela i Sverige. Det är de som bestämmer, men jag får också säga mitt.

Blir lagkamrat med Josefson

Skulle Bratt ta en plats i New Jersey Devils blir han lagkamrat med svensken Jacob Josefson.

– Jag har inte pratat med honom någonting, men jag har hört mycket gott om honom. Kanske inte den som sticker ut men en viktig spelare för laget.

Han är ju gammal Djurgårdare, hur tror du att ni kommer komma överens?

– Haha, det får se se när vi träffas, det kan bli lite fejder däremellan. Nej, men det ska nog vara lugnt. Det vore kul att träffa honom, och kanske få lite tips om staden.

ARTIKELN HANDLAR OM

AIK

NHL