Lindelöf: Får mer skit nu än tidigare

Landslagssvensken om säsongen och uppgifterna att han är nära United

Foto: Bildbyrån
FOTBOLL

Manchester United och Benfica är enligt portugisisk press nu överens om en övergång för Victor Nilsson Lindelöf.

I en intervju med VLT vägrar dock huvudpersonen kommentera uppgifterna.

– Det är samma rykten som det alltid är, hela tiden, säger 22-åringen.

VLT beskriver hur det rådde närmast ”Hellström-, Beyoncé- eller Springsteen-hysteri på Viksängsskolans skolgård” när Victor Nilsson Lindelöf kom hem till Västerås för att ta emot sin gamla skolas eget idrottspris.

”Det som är skillnaden”

Då talade 22-åringen också om den ökade pressen han upplever i Benfica efter sitt succéartade genombrott.

– Den här säsongen har varit både upp och ner, vissa matcher bra, andra mindre bra. Men det är normalt. Man märker att om det går dåligt en match så får man väldigt mycket skit, mer skit nu än om man hade gjort liknande matcher första säsongen. Så det är väl det som är skillnaden och det är exakt som det ska vara, säger Nilsson Lindelöf till VLT.

Samtidigt handlar diskussionerna kring svenskens framtid allt mindre om Benfica. Portugisiska Record skriver på fredagen att engelska Manchester United nu kommit överens med den portugisiska klubben om att köpa loss svensken.

Foto: TT

”Där mitt fokus ligger”

Enligt uppgift ligger prislappen på omkring 390 miljoner kronor men huvudpersonen själv är försiktig i sina kommentarer kring framtiden.

– Det är samma rykten som det alltid är, hela tiden. Jag kommer att säga samma sak som jag alltid gör, jag har kontrakt med Benfica. Jag har spelat där i fem år och trivs fantastiskt bra. Jag är fortfarande ung och jag känner att jag utvecklas hela tiden, fotbollen där nere ger mig väldigt mycket. Så svaret kommer alltid vara att jag trivs fantastiskt bra i Benfica och det är där mitt fokus ligger, säger Victor Nilsson Lindelöf.

ARTIKELN HANDLAR OM