”Özcan inte rätt tränare för Djurgården”

FOTBOLL

Tim Björkström skeppades bort från klubben.

Nu uttrycker han sina tvivel kring tränaren Özcan Melkemichel.

– För tillfället tror jag inte det är rätt tränare för Djurgården, säger backen i podcasten FD 60 Minuter.

Högerbacken Tim Björkström var i princip ordinarie för Djurgården under två säsonger. Han vann dock aldrig riktigt supportrarnas kärlek och inför årets säsongen lånades han ut till Östersund. I en intervju i podcasten FD 60 Minuter berättar nu 26-åringen öppet om sin bild av Djurgården.

Björkström tycker först och främst att det var svagt av klubben att inte förlänga med höstens succétränare Mark Dempsey.

– Jag tror det var väldigt dåligt. En fantastisk tränare och en fantastisk människa som fick ut det där lilla extra ur varje spelare. Han hjälpte till med smådetaljerna och man fick känslan av att alla var viktiga, även om man inte spelade. Jag tror Mark Dempsey hade kunnat ta Djurgården till den absoluta toppen.

Özcan – inte riktigt redo

Han tror däremot inte att nye tränaren Özcan Melkemichel är rätt man för jobbet.

– Svar nej. Jag tycker om honom som person väldigt mycket, han är väldigt varm och entusiastisk. En känslomänniska. Men för tillfället tror jag inte det är rätt tränare för Djurgården, om jag ska vara helt ärlig. Jag tror de hade behövt ha kvar Mark i alla fall en säsong till, för att bygga vidare på det man hade under hösten.

Björkström: ”Pressen är stor”

Björkström menar att Melkemichel inte riktigt är mogen för en allsvensk storklubb, och befarar att han saknar en systematisk spelidé.

– Han är en känslotränare som gjort det väldigt bra i mindre klubbar. Men jag tror klivet är lite för stort just nu. Framför allt med tanke på hur läget ser ut med de värvningar som gjorts. Pressen är stor och man har lagt ner många miljoner på spelarna som kommit in, säger han och fortsätter:

– Jag tror man behöver ha någon som kan få ihop gänget och få alla att dra åt samma håll. Då behöver man ha tydliga riktlinjer vart man vill och vad man vill uppnå. En klar spelidé där man kan förklara för varje spelare vad deras uppgift i spelsystemet är. Då behöver man ha någon mer strukturerad som verkligen har sina principer.

”Özcans ord är lag”

Kritiken slutar inte där. Enligt 25-åringen har Melkemichel inte tillräckligt utnyttjat kompetensen hos storspelare som Kim Källström, Andreas Isaksson och Jonas Olsson.

– Alla tre är ju vinnare. De har ju kommit så långt för att det är vinnare. Så jag tror man måste utnyttja det på ett bra sätt, sedan tycker jag inte de ska få bestämma. För det är ändå tränarens huvuduppgift. Men att man sätter sig ner och lyssnar på vad de har att säga och verkligen ta in deras erfarenhet med alla matcher de spelat på absoluta toppnivå. Den inputen jag har fått är att Özcan kanske inte gjort det. Det känns som att han kör sin grej, han bestämmer och hans ord är lag.