Så ser Sverige ut att starta mot Kroatien

Gerhardsson har gjort sitt val

FOTBOLL

VARAZDIN. Det blir ett par nya namn i Peter Gerhardssons elva mot Kroatien.

Allt talar för att det är Marija Banusic och Stina Blackstenius som startar på topp – med Fridolina Rolfö och Lina Hurtig på varsin kant.

– Det är mer konkurrens på vissa positioner än andra, men jag har bestämt mig, säger den nye förbundskaptenen.

Efter EM-uttåget i kvartsfinal och Pia Sundhages avsked tar nu damlandslaget ny sats när VM-kvalet drar igång mot Kroatien imorgon. 

Nye förbundskaptenen Peter Gerhardsson och assisterande Magnus Wikman har bara haft en dryg vecka ihop med sina 23 spelare.

– Det känns som mycket längre än en vecka. Vi har fått ut mycket, säger Gerhardsson efter sista passet inför matchen.

”Mer konkurrens på vissa positioner”

På den delvis stängda träningen blev det en del fokus på fasta situationer där laget vill matcha Kroatien som har det som en av sina styrkor.

Gerhardsson kommer att ge startelvan till spelarna under kvällen och bestämde sig själv under söndagskvällen.

– Det är mer konkurrens på vissa positioner än andra. Det är alltid lite tuffare som människa de här dagarna, när man delger. Annars tror alla de ska spela men så är det inte, säger han.

Preliminära elvan

Enligt de träningar som Sverige haft under lägret blir den svenska startelvan som följer:

Hedvig Lindahl – Jessica Samuelsson, Nilla Fischer, Linda Sembrant, Jonna Andersson – Fridolina Rolfö, Kosovare Asllani, Caroline Seger, Lina Hurtig – Marija Banusic, Stina Blackstenius.

Så väntas Sverige starta i VM-kvalpremiären 00:10

Det betyder att Marija Banusic, som inte fick plats i Pia Sundhages EM-trupp, går direkt in i startelvan, liksom Lina Hurtig som var skadad inför mästerskapet. Kosovare Asllani får en ny roll på det centrala mittfältet och Fridolina Rolfö tar plats på högerkanten istället för i anfallet där hon spelade mestadels under EM.

Matchen startar 18.00 och sänds på TV12.

Foto: TT
Banusic, mitten, med Asllani snett framför sig.