Keane om United-nobben: ”Inte lika stort fan”

avSimon Sjöstrand

Foto: LINDSEY PARNABY / AFP

Michael Keane ska ha blivit rasande när Manchester United valde bort honom för Victor Nilsson Lindelöf.

Nu ger 24-åringen sin egen version av händelsen.

– De ville ha mig, men jag är inte ett lika stort United-fan längre, säger Keane enligt The Times.

Foto: OLI SCARFF / AFP

Victor Nilsson Lindelöf blev Manchester Uniteds dyraste backvärvning genom tiderna när han lämnade Benfica för 350 miljoner kronor plus prestationsbaserade bonusar på upp till ytterligare 100 miljoner kronor.

Enligt uppgifter ska svensken ha varit en av tre mittbackar på Premier League-klubbens önskelista, tillsammans med Virgil van Dijk och Michael Keane, där den sistnämnde uppgavs ha blivit rasande efter att ha ”blivit blåst” av Lindelöf.

”Bäst för mig”

Nu berättar Everton-spelaren mer om flytten.

– De (United) var väldigt intresserade och var i kontakt med min agent. De ville ha mig, men sen hände några saker och jag tänkte att Everton skulle bli det bästa stället för mig att komma till, säger Keane i en lång intervju med The Times.

Mittbacken inledde sin fotbollskarriär i United, men såldes till Burnley 2015 efter att ha varit utlånad till flera olika klubbar.

– Ärligt talat, efter att ha varit i Burnley i tre år var jag inte ett lika stort fan av United som förut. Så jag var tvungen att lägga det år sidan och tänka rationellt gällande vad som skulle gynna mig som spelare. Jag tänkte att jag skulle få mycket speltid här (i Everton), antagligen mer än vad jag skulle ha fått i United, och det spelade stor roll i mitt beslut.

”Inget enkelt beslut”

På söndagen ställs han mot sitt gamla lag när Everton gästar Old Trafford.

– Hela min familj är United-supportrar så det var inget enkelt beslut (att gå till Everton). Pappa hade blivit förtjust om jag hade skrivit på för United, men han är glad att jag valde Everton och inte Liverpool, om vi säger så.

Manchester United–Everton börjar 17.00.

ARTIKELN HANDLAR OM