”Har aldrig sagt att Zlatan varit dopad”

FOTBOLL

Ulf Karlsson dömdes för grovt förtal mot Zlatan Ibrahimovic.

I ett inlägg på Facebook talar han ut om tiden efter domen.

– Man blir lite bitter när man tänker igenom allt. Jag tycker det var en felaktig och orättvis dom, säger Karlsson till Värmlands Folkblad.

Det var i april förra året som Karlsson kom med uttalanden om Zlatan Ibrahimovic och dopning, vilket ledde till att han stämdes för grovt förtal.

Ulf Karlsson friades på en punkt det han sagt till en journalist på NWT enligt tryckfrihetsförordningen, men dömdes på en punkt för grovt förtal.

”Naturligtvis förlorade jag målet mot den store, annat var inte att vänta. Känns även meningslöst att ställa sig frågan vad den svenska yttrandefriheten egentligen innebär”, skrev han på Facebook direkt efter domen.

Sågar rättsväsendet

Nu, dryga tre veckor senare, tar han bladet från munnen igen.

I ett nytt, långt Facebook-inlägg (läs hela i faktarutan nedan) sågar Ulf Karlsson det svenska rättsväsendet och berättar att han tyckt hela rättegångsprocessen varit jobbig.

”Känns åt helvete”

Han utvecklar sina tankar för Värmlands folkblad.

– Jag är besviken för jag tycker att indicierna är alldeles för svaga. Jag har aldrig någonsin konkret sagt att han varit dopad och jag tycker inte att det är tillräckligt för att det ska mynna ut i grovt förtal, det känns åt helvete, säger Ulf Karlsson.