Positivt MFF-besked: Rosenberg ger klartecken till spel

Uppdaterad 2017-07-25 | Publicerad 2017-02-06

SALOU. Två förluster och nollade framåt.

Då får Malmö FF beskedet de vill ha från Markus Rosenberg, 34, som under måndagen åter tränade med laget.

– Jag kan och vill spela mot Sirius, säger anfallaren.

Följ ämnen
Malmö FF

Det var under det första träningspasset under lägret i spanska Salou för en vecka sedan som MFF-kaptenen och storstjärnan Markus Rosenberg skadade sig när knäskålen vreds ur led.

Ett par dagar senare förlorade Malmö FF säsongens andra träningsmatch, utan Rosenberg, mot Östersund.

Dessutom gick åter svenska mästarna av planen mållösa efter 0–2-förlusten (förlorade även första träningsmatchen mot Helsingör, 0–1).

Men under en mycket blåsig måndagseftermiddag i 13 grader och solsken deltog Markus Rosenberg i den första träningen med laget på en vecka.

Efter det drygt 1,5 timme långa träningspasset, med många avslutningsövningar, sa Rosenberg:

Gick för fullt

– Skadan sitter i en sena under knät. När det blir varmt så försvinner smärtan. Det var okej för att vara första träningen på en vecka.

Känner du något?

– Ja, det gör jag. Men jag hade inte räknat med något annat eftersom det var första träningen. Det kommer försvinna mer och mer.

Gick du för fullt?

– Ja, det gör man alltid när man tränar med laget, annars ska man inte vara här.

Kan och vill du spela på onsdag?

– Ja, det kan jag säga. Så länge det känns bra i morgon också så kan jag spela – och jag vill alltid spela… Att bara vara inne i gymmet är inget roligt. Samtidigt ska jag inte skynda för snabbt, det är långt kvar till första tävlingsmatchen i april.

Finns det någon risk att förvärra skadan?

– Nej, det är ingen fara. Det är inget som kan förvärras, säger Rosenberg.

Jagar första målet

Det innebär alltså, om det inte blir något bakslag under tisdagen, att det med stor sannolikhet blir speltid för MFF-kaptenen mot Sirius i spanska Salou på onsdag när Malmö FF både jagar första matchvinsten och första målet framåt för säsongen.

Markus Rosenbergs kontrakt med Malmö FF går ut efter den här säsongen.

– Jag har inte tagit något beslut om jag kommer fortsätta eller inte. Känner jag mig lika pigg och i övrigt fräsch i kroppen t med samma sug att spela matcher som jag gör nu så kör jag nog vidare. Men det är ett beslut som får mogna fram, säger Rosenberg till Sportbladet.