”Lagerbäcks fotboll är knappt värd att se på”

avMartin Tolén

FOTBOLL

Norge har vaknat upp med en svensk förbundskapten.

Men alla är inte lika nöjda med valet av Lars Lagerbäck, 68.

”Lagerbäcks fotboll är knappt värd att se på”, skriver Dagbladetkrönikören Morten Pedersen.

I går presenterade Norge sin nya förbundskapten.

Valet? Svenske Lars Lagerbäck, 68, som skrivit på ett treårskontrakt.

– Det finns i botten en fotbollsutmaning. Jag har sagt sedan jag slutade med Island att jag borde vara så smart att jag pensionerar mig men jag har aldrig stängt någon dörr. När vi började prata om det här retade det fotbollsnerven ordentligt, sa Lagerbäck under presskonferensen.

”Knappt värt att se”

Och även om flera av de norska experterna hyllat valet, är inte alla lika nöjda.

”Det enda Lagerbäck oroar sig över är vad spelarna ska göra de 89 minuter när de inte har bollen. Fotboll är inte vackert för Lagerbäck, den är knappt värd att se på”, skriver Dagbladets fotbollskrönikör Morten Pedersen.

Dagbladetkrönikören tycker att Lagerbäcks fotbollsfilosofi inte fungerar väl tillsammans med norrmännens sätt att spela fotboll.

”Norska fotbollsförbundet har anlitat en expert på sina motståndare. Vad Martin Ödegaard och de andra norska spelarna ska göra när de har bollen bryr han sig inte om”, skriver han.

Ville ha en norsk

Pedersen passar även på att skicka en sista känga.

Och det mot att norrmännen Ståle Solbakken och Ole Gunnar Solskjaer inte fick jobbet av olika anledningar. I stället gick jobbet till en svensk.

”Varför blev Solskjaer, som precis som Solbakken bryr sig om vad det egna laget gör med bollen, överhuvudtaget kontaktad? För alla tre vill vinna fotbollsmatcher, men det är bara Lars Lagerbäck som inte bryr sig om själva spelet.”