Lyxig lägenhet väntar på Messi

Äger redan våning i Miami

Publicerad 2023-06-09

Privat restaurang, bilhiss och utsikt över stranden.

Lionel Messis familj har redan ett ställe att slå sig till ro på i Miami.

– Jag ska få ”återförenas” med min familj, säger Messi till Mundo Deportivo.

Lionel Messi har bestämt sig för att gå till Inter Miami, vilket innebär att han tackat nej till ett mångmiljardbud från Saudiarabien.

Messi valde Miami för familjens skull och i staden äger han redan en minst sagt lyxig våning i skyskrapan Porsche Design Tower, som byggdes 2017.

Messi har hyrt ut lägenheten de senaste åren, men kan nu flytta in permanent själv.

Hundra miljoner

Det 195 meter höga huset erbjuder en storslagen utsikt över Miami Beach, som ligger precis intill.

Byggnaden har bland annat hissar för de boendes bilar, vilket gör att de kan parkera fordonen i sina sviter. Dessutom har lägenheterna privata restauranger och lounger som vetter mot havet.

Messis familj har också tillgång till biograf och golf- och racerbilsimulatorer tack vare lägenheten som är i hundramiljonersklassen, enligt spanska Cadena SER.

Vill vara med barnen

När Lionel Messi motiverade beslutet att flytta till Miami blev det tydligt att familjen står i fokus. Messi vill kunna umgås mer med frun Antonella Roccuzzo och barnen Thiago, 10, Mateo, 7, och Ciro, 5.

– Beslutet baseras på att jag ska få ”återförenas” med min familj, mina barn och njuta av vardagen. Jag har haft turen att få uppnå allt inom fotbollen och det här handlar om mer än det sportsliga. Det är viktigt för mig, men familjen är ännu viktigare, säger Messi till Mundo Deportivo.