Manchester Uniteds miljardsmäll

Manchester United visar upp dystra siffror enligt klubbens senaste redovisning.

Det senaste året har man gått back med över en miljard kronor på grund av de ökade lönekostnaderna.

Manchester United har inte hållit tillbaka när det kommer till att spendera pengar. Under det senaste året har klubben betalat ut nästan fem miljarder kronor i löner, en summa som innebär rekord i Premier League och dess historia. Summan går också att jämföra med de 772 miljoner kronor som man spenderade på löner under den föregående säsongen.

Ur redovisningen framgår det även att klubben betalat ut summor om 300 miljoner kronor till de tidigare sparkade tränarna Ole Gunnar Solskjaer och Ralf Rangnick och de bådas ledarstaber, enligt Daily Mirror.

PLUS: 20 000 spelare i Elitpojklägret – de lyckades bäst och här är hemliga betygen

”Planerar inte att vara lika aktiva”

Efter de stora investeringarna i sommarens transferfönster ser Manchester United ut att gå ytterligare en jobbig tid till mötes rent ekonomiskt, men enligt klubbdirektören John Murtough planerar man att dra in på kostnaderna framöver.

– Överlag ligger i före i schemat i våra rekryteringsplaner, och vi planerar inte att vara lika aktiva under kommande transferfönster. Som alltid så ligger vårt fokus på sommarens transferfönster, säger Murtough enligt The Sun.

Siffrorna har upprört supportar

De redovisade förlustsiffrorna har inte tagits väl emot av Manchester Uniteds anhängare, som är missnöjda över hur klubben sköts av ägarfamiljen Glazers. Förhoppningen hos supportrarna är att de negativa ekonomiska resultaten ska bidra till att familjen ska sälja klubben vidare.

Klicka hem dina rosa prylar i Sportbladets shop här!

.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.