Officiellt: Köpenhamn sparkar huvudtränaren

Publicerad 2022-09-20

FC Köpenhamn går tungt i ligan och sparkar huvudtränaren Jess Thorup.

Den tidigare assisterande tränaren, Jacob Neestrup tar istället över huvudansvaret.

– Vi är skyldiga Jess Thorup ett stort tack och respekt för hans arbete med FC Köpenhamn", säger sportchef Peter Christiansen i ett pressmeddelande.

FC Köpenhamn har stått för en väldigt svag start i ligaspelet.

Och efter förlusten mot Midtjylland med 2–1 i helgen valde Köpenhamn under tisdagen att göra sig av med huvudtränaren Jess Thorup, 54. Dansken tog över klubben 2020 efter att ha tidigare tränat belgiska Genk.

Sportchefen Peter Christiansen poängterar att resultaten inte gått det danska huvudstadslagets väg men är också tacksam för Thorups insatser.

– Han kom in vid en av de svåraste tiderna i klubbens historia och lyckades vinna ett danskt mästerskap och bidrog till att vi var med i UEFA Champions League igen efter sex år. Men målet är givetvis att vi förbättrar oss rejält vad gäller resultat och prestationer i ligan, och samtidigt utvecklar vår spelstil.

PLUS: Allsvensk panel omgång 23: Så slutar guldstriden

Assisterande tränaren tar över ansvaret

Ersättaren är redan på plats.

Det blir den tidigare assisterande tränaren Jacob Neestrup, 34, som kommer ta över laget. Det innebär att svenske Viktor Claesson, 30, alltså får en nygammal tränare.

Neestrup skriver dessutom på ett kontrakt till 2026 med klubben.

– Han är fortfarande en relativt ung tränare, men i Köpenhamn handlar det inte om ålder, utan om förmåga och ambition. Vi ser i Europa att det finns en ny generation unga tränare som kommer med klara och tydliga idéer, och alla som följer dansk fotboll vet att Neestrup är en tränare som vet vad han vill ha av sitt lag, säger sportchef Peter Christiansen i ett pressmeddelande.

Köpenhamn placerar sig idag på en nionde plats i den danska högstaligan med tolv inspelade poäng. Klubben befinner sig i dag på en tredjeplats i sin Champions League-grupp.