Pettersson efter 10 insläppta mål: ”Inte drömmen”

Publicerad 2024-02-05

FARO. Som nyförvärv kan man få en mörk start.

Isak Pettersson, 26, har inlett med 10 insläppta mål i Elfsborg på fyra halvlekar.

– Det är klart att det inte är drömmen, säger han till Sportbladet.

Följ ämnen
IF Elfsborg

Pettersson debuterade för Elfsborg i 3–3-träningsmatchpremiären hemma mot Odense. Då stod han den första halvleken och släppte in två mål.

I den första matchen i Atlantic Cup blev det 0–3. Det var resultatet redan i paus bland annat efter en rejält missbedömd utrusning av Isak Pettersson som precis som i match ett bara stod den första halvleken. Den andra halvleken stod åter Melker Uppenberg, 21.

Den tidigare Halmstad- och IFK Norrköpingsmålvakten som efter utflykter till Toulouse och Stabaek värvades till Elfsborg i vintras stod dock hela matchen mot FC Köpenhamn under söndagskvällen på Algarve Stadium.

”Mig själv i andra halvlek”

Resultat: förlust 4–5 och 10 insläppta mål på fyra halvlekar för målvakten som ska ersätta Hakon Valdimarsson som sålts till Brentford för över 40 miljoner kronor.

– Den här matchen svängde en hel del. Vi ligger under med 4-1 och sedan så visar vi stark moral, kämpar på och håller oss till det spelet som vi har pratat om, säger Isak Pettersson.

26-åringen gömmer sig inte utan stannar och svarar på frågorna från Sportbladet och Borås Tidning efter matchen.

Hur känns det för dig?

– Det är självklart tråkigt att vi har släppt in så många mål.

– Trots att vi släppte in många mål så kändes det ändå som att jag var lite tryggare och lite mer mig själv i andra halvlek.

Hur jobbig är en sådan här start med 10 insläppta mål?

– Det är klart att det inte är drömmen. Men man ska inte gräva ner sig. Det är bara att jobba hårt och bli bättre.

– Jag vet precis vad jag kan och jag tvivlar inte en sekund på det. Och jag vet precis vad vi kan prestera som lag och jag tvivlar inte en sekund på det heller. Med mer tid ihop och lite mer träning så är jag övertygad om att detta kommer bli bra, säger Pettersson.

Isak Pettersson.

Ett par av målen mot FCK var långt ifrån otagbara. Pettersson fumlade in 1–3-målet vid första stolpen efter en hörnnick från Scott McKenna med ryggen mot mål.

Ser matchen igen

– Lite mer touch på den så hade jag haft den. Den var frustrerande. Vissa mål kan jag absolut ta och dom kommer jag ta i framtiden. I andra halvlek kom jag mer in i det.

– Det är bara att jobba vidare och att hålla huvudet högt, att inte gräva ned sig. Nu ska jag gå igenom matchen igen, se situationerna med vår målvaktstränare Linus Kandolin.

Är det inte självplågeri...?

– Man kan se det så, men jag ser det inte så. Jag ser det som ett perfekt tillfälle att lära sig. Se till så det inte händer igen.

Har du upplevt en sådan här period tidigare i din karriär med så många mål insläppta på kort tid?

– Det tror jag nog inte. Men jag drar inte för stora växlar på det. Jag är trygg i vad jag kan och vad vi kan som lag, säger Isak Pettersson.

För några dagar sedan kom uppgifter om att Elfsborg jagar isländske U21-landslagsmålvakten Lukas Petersson, 19, som tillhör Hoffenheim.