Bortvald av AIK – succé för Djurgården

Publicerad 2023-08-28

AIK satsade inte på honom.

Samuel Dahl tog omvägen via superettan – och gör nu stor succé i Djurgården.

– AIK valde en annan vänsterback, säger 20-åringen.

Följ ämnen

Han verkar inte hysa något agg mot gamla klubben. Samuel Dahl, ursprungligen från Västerås, är dessutom mycket nöjd över att den allsvenska karriären tog fart i Djurgården snarare än AIK.

Känns det bra sett till lagens tabellprestationer?

– Haha, jo. Nu känns det absolut bra, säger vänsterbacken med ett stort leende.

”Vi är skitbra vänner”

Han var uppe och tränade med a-laget i AIK. Klubben valde dock att satsa på en annan ung talang på Dahls position. Rasmus Bonde, numera utlånad till IL Hødd i norska andraligan.

– De valde honom framför mig. Men jag och Rasmus är skitbra vänner, så det är ju lite komiskt.

Dahl gick själv till ÖSK på våren 2022 och imponerade så mycket där att Djurgården alltså värvade honom i somras. Starten har varit sensationellt bra. Talangen värvades som backup till Rami Kaib men tog omedelbart startplatsen från den mer rutinerade spelaren.

Lagerlöf: Det som imponerar på mig

I storsegern mot Degerfors imponerade Dahl stort och fick varmt beröm från tränare Thomas Lagerlöf.

– Samuel har levererat från dag ett.

Även om Dahl, tidigare innermittfältare, får mest uppmärksamhet för offensiven och spelskickligheten väljer Lagerlöf att lyfta försvarsspelet.

– Det är defensiven som imponerar på mig. I och med att han spelade mer wingback i Örebro så har man ofta ytterligare en mittback bakom sig. Så det imponerar på mig. Den lilla kroppen är ändå väldigt bra i duellspelet och närkamperna. Han använder sina kilo på rätt sätt med bra balans.

Vänsterbacken var själv mycket glad över sin prestation och rollen på planen.

– Jag är skitnöjd måste jag säga. Laget gör det bra, jag tycker att jag gör det bra. Jag är nöjd med min insats och tre poäng på det är ju bara positivt. Jag kommer från mittfältet där man har lite mer av det tekniska, lite mer spelförståelse. Inte bara springa som en ytterback upp och ner. Jag vill kombinera lite mer, jag vill spela lite kortare än att bara löpa runt. Jag tror att det gynnar mig.