Lagkamraten hånar Ryan efter tavlan

Mathew Ryan menar att han är petad i FC Köpenhamn av politiska skäl.

Efter tavlan mot Argentina blir han nu hånad av lagkamraten Kamil Grabara.

”Måste ha varit politik, absolut”, skriver han på Twitter.

Australien är utslaget ur VM efter att Argentina vunnit åttondelsfinalen med 2–1. Man gjorde det bland annat efter en jättetavla av Australiens målvakt Mat Ryan.

– Jag bär så klart ansvaret för min del i målet. De pressade mig snabbare och jag var inte riktigt med på det. Det gör ont, säger Ryan till SVT Sport.

PLUS: Leifby rankar: 20 snyggaste tröjorna i fotbolls-VM någonsin

Ryan som tidigare bland annat har i Arsenal, Brighton och Valencia flyttade i somras till den danska storklubben FC Köpenhamn där han konkurrerat med Kamil Grabara om att vara förstemålvakt.

Och när den 23-årige polacken var skadad så fick Ryan spela men när Grabara kom tillbaka så fick han i stället stå. Inför VM sa Ryan att han kände sig illa berörd av petningen och att beslutet handlarde om politik.

Efter tavlan mot Argentina slår nu Grabara tillbaka mot sin lagkamrat och på Twitter skriver han: ”Måste ha varit politik, absolut”.

Grabara är med i Polens VM-trupp men har ännu inte fått någon speltid i VM. På söndag möter man Frankrike i åttondelsfinal.

Mathew Ryan med sitt misstag som ledde fram till 2–0 för Argentina.
Mathew Ryan med sitt misstag som ledde fram till 2–0 för Argentina.
Australiens Mathew Ryan tröstas av sina landsmän efter förlusten.
Australiens Mathew Ryan tröstas av sina landsmän efter förlusten.
Kamil Grabara, målvakt i Köpenhamn.
Kamil Grabara, målvakt i Köpenhamn.
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.