Norge chockade Tyskland i U21

Ödegaard målskytt: ”Lyssna Lagerbäck, han ska med”

Av: Emelie Fredriksson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Bendiksby, Terje / TT NYHETSBYRÅN

Norge chockade Tyskland i kvalet till U21-EM.

Martin Ödegaard briljerade framför ögonen på Lars Lagerbäck, som tidigare kritiserats för att inte ha tagit med talangen i sitt lag.

– Lyssna Lars Lagerbäck, han ska med i landslaget. Det kan inte vara några tvivel, sa TV2-kommentatorn Marius Skjelbæk.

Norge har varit avhängda i sin VM-kvalgrupp och de sista kvalmatcherna blev därför betydelselösa.

Att 18-årige talangen Martin Ödegaard fortsatt nobbats i den norska landslagstruppen under Lars Lagerbäck har däremot fortsatt att engagera.

Hård kritik

De norska experterna har unisont kritiserat svenskens beslut och den förre storstjärnan John Arne Riise gick så långt att han kallade det skandal och ifrågasatte Lagerbäcks lämplighet att leda laget.

Martin Ödegaard, som aldrig slog sig in i Real Madrid utan lånats ut till Heerenveen, har själv varit tydlig med sin besvikelse.

– Jag hoppades på det och på så sätt förväntade jag mig det. Jag känner att jag har presterat bra under en tid här och spelar i ett lag som går bra i ligan. Man blir alltid lite besviken och irriterad, har Ödegaard sagt.

Ikväll mötte Norges U21-landslag Tyskland i kvalet till U21-EM och Martin Ödegaard brijerade i den norska skrällsegern. Mittfältaren gjorde ett fint mål till 2–1 då han spelade bort två försvarare och stod även för en läcker passning fram till Morten Thorsbys 3–1.

Vill att Lagerbäck ska ändra sig

På läktaren satt Lars Lagerbäck och följde norrmännens 3–1-match. Kritiken mot förbundskaptenens Ödegaard-nobb lär inte minska.

– Lyssna Lars Lagerbäck, han ska med i landslaget. Det kan inte vara några tvivel, sa TV2-kommentatorn Marius Skjelbæk vid målet enligt dagbladet.no.

– Jag har aldrig tvivlat, men det är tyvärr inte jag som tar ut laget. Strålande gjort av vår lilla diamant. Det är självklart att Lars Lagerbäck har användning av hans kvaliteter i nästa kval om vi ska ta oss till ett mästerskap, sa experten Jesper Mathisen.

– Det kanske är så att Lagerbäck känner att han inte kan starta med Ödegaard i så många matcher, men han kan hoppa in och förändra en matchbild mot ett enklare typ av motstånd, helt klart, säger han.

Publicerad:

LÄS VIDARE