Zlatan världens sjunde bäst betalde

Av: Martin Tolén

Publicerad:
Ronaldo är ny etta på toppen – och Zlatan tappar tre placeringar.
Ronaldo är ny etta på toppen – och Zlatan tappar tre placeringar.

Zlatan Ibrahimovic fortsätter att håva in pengar.

Flytten till Manchester United placerar svensken som världens sjunde bäst betalde spelare, enligt France Footballs årliga lista.

Under flera år har Zlatan Ibrahimovic, 35, varit ett återkommande objekt på France Footballs topp tio-lista över världens bäst betalda fotbollsspelare.

Och säsongen 2016/2017 är inget undantag.

Ibrahimovic är, efter flytten till Manchester United i somras, världens sjunde bäst betalde fotbollsspelare med intäkter på drygt 240 miljoner kronor, enligt France Football.

Förutom själva lönen räknar det franska fotbollsmagasinet även in inkomster som reklamintäkter, sponsoravtal och bonusar. Placeringen är dock tre sämre än vad svensken hade på motsvarande lista i fjol då Zlatan var fyra med en inkomst på 272 miljoner.

Ronaldo ny etta – efter draget

Ny etta på listan är dock Real Madrid-stjärnan Cristiano Ronaldo.

Tidigare har det kommit uppgifter om att den 32-årige fotbollsstjärnan anställt en egen look-a-like på heltid för att täcka alla reklamuppdrag.

Och det tycks ha gett resultat.

Ronaldo, som även vann EM med Portugal och Champions League med Real Madrid, har ökat sina inkomster med närmare 200 miljoner kronor och tjänar i dag 835 miljoner kronor om året.

Det är drygt 100 miljoner kronor mer än tvåan Lionel Messi (FC Barcelona) och trea på listan är Messis lagkamrat Neymar med inkomster på 530 miljoner kronor.

Publicerad:

LÄS VIDARE