Nilsson Lindelöf skadad – kan missa kvalet

FOTBOLL

Victor Nilsson Lindelöf har stukat foten och riskerar missa Sveriges VM-kval mot Vitryssland.
– Det är ett beslut vi tar i morgon, säger förbundskapten Janne Andersson.

Foto: Carolina Byrmo
Nilsson Lindelöf gick av dagens träning.

På lördagskvällen väntar Vitryssland hemma på Friends Arena. Men det är ett VM-kvalmöte som Sverige kan tvingas spela utan mittbacken och nyckelspelaren Victor Nilsson Lindelöf.
– Vi har haft en samling med många bra träningar. Det har varit en bra vecka, Det enda som inte har varit bra är att "Vigge" (Victor Nilsson Lindelöf) stukade foten i slutet av gårdagens träning, säger förbundskapten Janne Andersson.

– Det är det enda som har stört. Vigge körde själv i dag och det ska ha känts men om det är tilläckligt bra för att spela är ett beslut som vi tar i morgon.

Landslagets läkare Anders Valentin:
"Det syns ingenting på röntgenbilderna och det blir lite bättre timme för timme. Nu kan vi bara avvakta", säger han till Svenska fotbollförbundets webbplats.

Nilsson Lindelöf körde inte med resten av laget under fredagen. I stället fokuserade han på att jogga och köra lättare bollövningar tillsammans med sjukgymnasten Johan Sandberg.

De kan ersätta

Efter drygt 50 minuter var träningen över och Nilsson Lindelöf promenerade in i omklädningsrummet.
Om foten inte håller för spel blir det Pontus Jansson, Leeds, eller Filip Helander, Bologna, som får chansen intill lagkaptenen Andreas Granqvist.

– Filip har fått spela nu mot i slutet och Pontus har en bra säsong bakom sig. Det är två bra alternativ, säger Janne Andersson.

Matchen mot Vitryssland spelas på Friends Arena och börjar klockan 18.00.