Slogs blodig efter utekväll – får sparken

Foto: Lino Mirgeler / TT NYHETSBYRÅN
Kevin Grosskreutz.
FOTBOLL

Tyske Kevin Grosskreutz gick på ett gymnasiedisco tillsammans med tre spelare från Stuttgarts U17-lag.

Där slogs dock 28-åringen blodig.

Och nu har världsmästaren från 2014 även fått sparken från Stuttgart, enligt tyska Sky.

Foto: Claude Paris / TT NYHETSBYR N
Grosskreutz med Klopp i Dortmund.

Kevin Grosskreutz, 28, kom fram som en energisk och rivig ytter i Jürgen Klopps Borussia Dortmund.

Men efter två Bundesliga-titlar, en Champions League-final och VM-guld med Tyskland 2014 har den 28-årige Stuttgartspelaren nu hamnat i rejält blåsväder.

Gick på disco – fick stryk

Anledningen är att 28-åringen natten till onsdag gick på ett gymnasiedisco tillsammans med tre spelare från Stuttgarts U17-lag.

Väl där ska dock Grosskreutz ha hamnat i slagsmål med tre ungdomar mellan 16 och 19 år och fått ett hårt slag mot bröstet, enligt tyska medier.

Slaget gjorde att fotbollsstjärnan föll till marken, slog i huvudet och tvingades uppsöka sjukhus där bilder visat upp en blåslagen och svullen Grosskreutz samt ett rejält jack i bakhuvudet.

– När du ser honom så kommer du förstå att det kunde ha varit mycket värre. Han har tur som inte fått några bestående men. Man ska vara försiktig innan man dömer honom, han har inte dödat någon och det var inget brott som ledde till slagsmålet, sa tränaren Hannes Wolf till Bild i går.

Uppgifter: Får sparken

Och nu får festnatten konsekvenser.

Enligt tyska Sky får den landslagsmeriterade tysken sparken från 2.Bundesliga-klubben med omedelbar verkan.

”Parterna har haft ett möte som varade i två timmar. Nu har Grosskreutz och Stuttgart bestämt sig för att gå skilda vägar efter de senaste händelserna”, skriver Sky.

Det är inte första gången Grosskreutz hamnat i blåsväder. I samband med tyska cupfinalen mot Bayern München 2014 ska den dåvarande Dortmundspelaren ha urinerat i lobbyn på ett hotell.

ARTIKELN HANDLAR OM