Genclerbirligi

Efter succén – jagas av storklubben

Av: 

Fredrik Jönsson

Johannes Hopf
Johannes Hopf

FOTBOLL

Elva hållna nollor för mittenlaget Genclerbirligi – en räddningsprocent på 77.

Nu har Johannes Hopfs räddningar väckt intresse hos Fenerbahce, uppger turkisk press.

– Kul att höra. Det visar tydligt att jag har gjort det bra, säger han till Sportbladet.

Sommaren 2015 valde Johannes Hopf att lämna Hammarby för spel i Turkiet med Genclerbirligi. Det har blivit en lyckad flytt.

I december rapporterade statistikbyrån Opta att 29-åringen släppt in minst antal mål av alla lag i Turkiet och Europas fem toppligor – färre mål än bland annat Bayern München.

”Tecken på att jag har gjort det bra”

I turkisk press har han tidigare kopplats ihop med storklubbarna Galatasaray och Besiktas. Nu uppger tv-kanalen A Spor och flera andra medier att Fenerbahce har anmält sitt intresse för Hopf.

– Det är väldigt smickrande. Det är tecken på att jag har gjort det bra i Turkiet, säger Hopf.

Har du hört något från Fenerbahce?

– Det där vill jag inte kommentera. Jag har kontrakt ett år till med Genclerbirligi och trivs bra här. Det är alltid kul att höra, det visar tydligt att jag har gjort det bra.

Elva nollor på 24 matcher

På 24 matcher har Hopf släppt in 23 mål på 100 skott - det ger en räddningsprocent på 77. Det har blivit elva nollor i mittenlaget Genclerbirligi.

– Det har funkat bra för mig och backlinjen. Vi förstår varandra bra och för egen del har formen bara hållit i sig, känns som jag varit i bra form sedan jag flyttade hit, säger Hopf.

För ett år sedan blev han uttagen i svenska landslaget av dåvarande förbundskaptenen Erik Hamrén. Men de senaste samlingarna har målvakten inte funnits med.

– Det är stort att vara med i landslaget, där vill alla vara med. Men jag kan bara fortsätta göra mitt bästa här, fortsätta leverera. Sen får vi se om de tar ut mig, det är inte upp till mig.

ANNONS

Stor dramatik eller promenadseger? Tippa helgens toppfotboll och se om du fixar 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Patrik Carlgren: ”Blev lurad – litade på dem”

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Genclerbirligi

Johannes Hopf

Turkiet

Besiktas