Engvall: ”En blandning mellan panik och jätteont”

Av: Michael Wagner

Publicerad:
1 av 2 | Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Noll mål framåt efter två allsvenska omgångar.

Och stjärnanfallaren Gustav Engvall, 20, knäskadad mot Häcken.

– Det ser tufft ut med spel mot Elfsborg, säger Engvall.

– Det ser inte bra ut, säger Özcan Melkemichel.

Häcken-Djurgården blev en match mer präglad av de tuffa närkamperna och skadorna som tvingade spelarna att lämna planen på bår.

Djurgårdens anfallsvärvning Gustav Engvall hade spelat färdigt efter drygt 35 minuter på Bravida Arena i Göteborg efter en våldsam kollision med Häckenmittbacken Jasmin Sudic.

”Jävligt bra smäll”

– Det är en jävligt bra smäll. Det jag känner då är en blandning mellan smärta, jätteont, och panik. Jag har ont nu också, säger Engvall när han kommer kraftigt haltande ut från omklädningsrummet efter matchen.

Hur upplever du närkampen när du blir skadad?

– Häckens backlinje föll ganska mycket i tidigare lägen så när jag vann bollen så räknade jag med att kunna driva bollen framåt. Då klev han (Sudic) upp och det blev en kollision oturligt. 

– Det är bara att hålla tummarna för att Sudic är okej också. Han har sin fot i marken och får säkert en vridning på knät. Jag klarade mig lite bättre för att jag är i luften. Jag kan i alla fall stödja på benet. Det är insidan av knät som tagit smällen. Jag hoppas vi får gjort magnetröntgen i morgon (måndag).

Är det samma knä som du haft problem med tidigare?

– Ja, det är vänsterknät som jag haft lite meniskproblem med. Det är väldigt oturligt. 

Vad säger läkarna?

– De vet inte så mycket än. Folk har ju kunnat spela vidare med korsbandsskador tidigare. Så man vet inte inte hur illa det är. Men de kan dra i knät och böja det okej. 

Inget spel mot Elfsborg?

– Så det lutar åt att det inte är något jätteallvarligt. Men jag vill inte säga för mycket heller. Det var en hård smäll. 

Tror du på spel mot Elfsborg?

– Det är svårt att säga att jag kommer spela nästa match mot Elfsborg. 

Özcan Melkemichel, Djurgårdens tränare, efter 0–0-matchen mot Häcken och skadan på Engvall:

– Jag hoppas verkligen inte det är allvarligt, men det ser inte bra ut. Vi får vänta på röntgen.

Hur påverkar en skada på Engvall ditt fortsatta bygge?

– Gustav var sista pusselbiten och vi har haft lite problem med offensiven. Vi spelar oss fram bra till sista tredjedelen. Sedan behöver vi bli lite bättre där och Engvall skulle vara en av dem som ska göra det. 

Vad saknas offensivt?

– Vi behöver fatta snabbare beslut, värdera situationerna lite bättre eller få lite högre kvalitet på avsluten. Jag vet vad de här killarna klarar av på träningarna. Nu känns det som vi tänker lite för mycket i stället för med automatik. Jag vill att spelarna ska våga lite mer, säger Melkemichel.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.