”Den bästa MMA-spelaren som finns”

avAndreas Lillhannus

FOTBOLL

STOCKHOLM/UPPSALA. Kingsley Sarfo och IFK Göteborgs Sebastian Eriksson hamnade i luven på varandra.

Då rasade Sirius tränare, Kim Bergstrand, mot ”Blåvitt”-stjärnan.

– Han är den bästa MMA-spelaren som finns i den här serien, säger han till C More.

IFK Göteborg vann mot Sirius med 2–0 efter mål av Mikkel Diskerud och inbytte Mikael Boman, men det var någonting annat som var i fokus efteråt.

Under matchen hamnade Sebastian Eriksson och Kingsley Sarfo i luven på varandra vilket fick Sirius tränare, Kim Bergstrand, att rasa

Det var i en tilltrasslad situation som Eriksson rev ned Sarfo varpå Sirius-mittfältaren, av bilderna att döma, delade ut ett slag mot Eriksson.

”Den bästa MMA-spelaren”

Flera spelare gav sig in i bråket och totalt delades tre gula kort ut.

– Jag vet inte varför deras spelare är irriterade, han (Sebastian Eriksson) är den bästa MMA-spelaren som finns i den här serien. Han knuffar dessutom Kingsley, det är väl därför det blir irriterat, för att våra spelare tycker att han beter sig illa, säger Bergstrand till C More, och fortsätter:

– Det är aldrig bra när det blir så här, men jag tycker inte att den typen av fotboll han representerar är rolig.

Frustrerad redan efter premiären

Bergstrand var frustrerad över hur Sarfo behandlas på planen redan efter premiärvinsten mot Djurgården – och uttryckte då oro över att möta just Sebastian Eriksson.

– Man kan inte låta Sebastian Eriksson och andra springa runt och sparka ner folk hur som helst. Domarna måste skydda bra spelare, de gör man i alla sporter och i andra ligor, det måste vi göra i Sverige också. De sparkade väldigt mycket på Kingsley. Det var samma i cupen mot Göteborg, de var på honom konstant, fula efterslängar och så, sa Bergstrand då.

Även Niklas Busch Thor, som var en av dem som fick en varning i situationen, var irriterad på Eriksson.

– Han sparkade ner Sarfo. Jag sa bara åt honom (Eriksson) att han inte skulle göra så igen. Det kanske är dumt av mig att springa dit, men man vill stå upp för varandra. Jag var kanske inte så irriterade som det såg ut, men sättet han sparkade ner honom på var inte snyggt, säger Busch Thor och fortsätter:

– Han gav en eftersmäll och det var det jag tyckte var onödigt och ifrågasatte.

ARTIKELN HANDLAR OM