Dömd för bestialiskt mord – får kontrakt

Publicerad:

FOTBOLL

Han lejde en mördare som styckade hans älskarinna och dömdes till 22 år i fängelse.

Nu är Bruno Fernandes de Souza frisläppt – och tillbaka i fotbollen.

– Vi ger honom ett kontrakt eftersom han är en bra fotbollsspelare, säger Roberto Moraes, sportchef för Brunos nya klubb, Boa Esporte.

Det var år 2010 som en grotesk historia nystades upp rörande Flamengos stjärnmålvakt Bruno Fernandes de Souza och förre älskarinnan Eliza Samudio, då 25 år gammal.

Bruno – gift tvåbarnspappa – åtalades för att ha beställt mordet på Samudio, som hängdes och styckades i hans stuga i Belo Horizonte.

Rottweilers ska sedan ha matats med hennes kroppsdelar och det som blev kvar begravdes i betong – allt för att Samudio blivit gravid med Bruno och sedan vägrat göra abort.

Enligt åtalet hade han hjälp av åtta medhjälpare, bland annat sin fru Dayanne Rodrigues och före detta polisutredaren Marcos dos Santos, i mordet.

Släpptes fri

Efter att ha nekat till anklagelserna erkände Bruno till slut att han kände till mordet och dömdes till 22 år och tre månader i fängelse.

Domaren slog fast att Bruno var hjärnan bakom det bestialiska mordet och beskrev honom som ”kall, våldsam och hemlighetsfull”.

Enligt åtalet ska ha han sagt att hon var en ”hora som ingen kommer att sakna”.

Bruno har nu avtjänat sex år och sju månader av sitt straff men har nu överklagat sin dom och begärt att få den omprövad. I slutet av februari gick också domstolen med på att släppa honom ur fängelset (under restriktioner) i väntan på en omprövning.

”En bra spelare”

Och nu gör han comeback inom fotbollen.

Hans agent gick nyligen ut och berättade att tio klubbar jagar den nu 32-årige målvakten och på fredagen bekräftade tredjedivisionslaget Boa Esporte att de gett Bruno ett tvåårskontrakt.

– Vi ger honom ett kontrakt eftersom han är en bra fotbollsspelare, säger klubbens sportchef, Roberto Moraes, enligt Globoesporte.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.