Engvall: ”Det sköttes inte bra när jag lämnade Blåvitt”

1 av 4 | Foto: Lotte Fernvall / AFTONBLADET
FOTBOLL

Det blev blåa ränder när Gustav Engvall, 20, återvände till Sverige.

Men inte IFK Göteborgs utan Djurgården där han genomförde första träningen under måndagen.

– De har inte hört av sig. Det blev ett väldigt tråkigt slut där efter fyra fantastiska år med Blåvitt, förklarar Engvall klubbvalet.

Ett fotbollspass med Djurgården på förmiddagen på Kaknäs med för Gustav Engvall välbekanta landslagskompisar som Jesper Karlström, Kerim Mrabti och Jacob Une Larsson, och en vända på gymmet med laget på eftermiddagen.

Så såg den första, efterlängtade, dagen i Djurgården ut för U21-landslagsmannen.

Engvall var i princip klar på lån från Bristol City till Djurgården för en dryg månad sedan när cirkusen gick igång.

Blivit starkare

Allt hade gått så långt att pappa Magnus körde över sonens BMW från England. 

– Det tog tid med det administrativa och sedan skadade sig Tammy Abraham sig. Jag var kvar i Stockholm och väntade i fem, sex dagar på besked från olika läkarundersökningar som en annan spelare skulle genomföra. När det till slut kom ett besked så var det att jag skulle återvända till Bristol.

– Det var segt först och jobbigt sedan. Men det var bara att tugga i sig. Jag tycker jag blivit mentalt starkare av erfarenheterna i Bristol och strulet som varit nu senast. Det är sånt man måste lära sig att hantera, säger Engvall till Sportbladet.

Varför blev det Djurgården?

– De, Bosse Andersson och Özcan (Melkemichel) visade mest intresse. Självklart ville jag till en klubb som verkligen ville ha mig. 

Foto: Lotte Fernvall / AFTONBLADET

Var det ett alternativ att återvända till IFK Göteborg?

– Det enkla svaret: de har inte hört av sig. Jag vill förklara att det inte handlar om tvisten som finns mellan mig och klubben. Det är något som andra tar hand om för mig. Det är inte det ekonomiska som påverkar mina känslor kring Blåvitt.

”Tråkigt slut”

– Det är mer hur det sköttes när jag lämnade IFK Göteborg efter fyra fantastiska år i klubben. Det blev ett väldigt tråkigt slut. Av respekt till andra vill jag inte gå in på några detaljer. 

Men det finns en ekonomisk tvist?

– Ja.

Vad har du för ambitioner i Djurgården?

– Att hjälpa laget så mycket som möjligt och att det innebär att jag får mycket speltid. Vi har spelarna för att kunna vara ett topplag.

– Även om det bara blivit sex matcher i Bristol så känner jag mig i bra form fysiskt. Jag har tränat hårt och med bra spelare, men jag behöver matcher. U21-EM är ett stort mål i sommar.

Bristol City kan trots allt kalla tillbaka dig under sommaren?

– Ja, så är det. Men jag har lärt mig att fokusera på nuet, det man kan påverka. Vi får se var jag står efter U21-EM, vad som har hänt i Bristol. Nu är det full fokus på Djurgården för mig. Jag känner att det ska bli jäkligt kul, säger Gustav Engvall. 

Foto: Lotte Fernvall / AFTONBLADET
ARTIKELN HANDLAR OM