”Vi spelar fotboll – inte rugby”

FOTBOLL

ÖREBRO. Tveksam straff i slutminuterna.

Då blev det ordbråk mellan Örebro och J-Södra.

– Kennedy (Igboananike) fäller krokben på sig själv, säger Tommy Thelin.

– Det var 100 procent straff. Vi spelar fotboll, inte rugby, replikerar Kennedy Igboananike efter 2–1-segern.

Foto: CONNY SILLÈN/TT / TT NYHETSBYRÅN

Spelmässigt var Jönköpings Södra minst lika bra, om inte bättre, än Örebro.
Det erkände hemmatränaren Alexander Axén efter matchen.

– Vi blir stundtals om inte utspelade så i alla fall utpassade av Jönköping.

Ändå vann ÖSK med 2–1 sedan Nahir Besara slagit in en straffretur i slutminuterna. Segermålet var kontroversiellt. Kennedy Igboananike trampade in i straffområdet, försökte rycka förbi sin försvarare – men hakade fast i J-Södras Jonathan Tamimis fot.

Thelin frustrerad

Domaren Bojan Pandzic pekade – till bortaspelarnas förtvivlan – omedelbart på straffpunkten och gav dessutom Tamimi ytterbackens andra gula kort. Efteråt var J-Södras lagkapten Tommy Thelin frustrerad.

– De fyra domarna på planen borde visa oss respekt och vara fokuserade i 90 minuter. För båda korten på Tamimi är tyvärr tråkiga. Ena gången halkar han, och den andra gången nuddar han bara (Igboananike) på armen som sen fäller krokben på sig själv. Vi såg reprisen efteråt: han lägger ju krokben på sig själv!

Thelin menar att domarkåren behandlar J–Södra orättvist.

– Det är tufft. För vi är inga nykomlingar längre. Vi kan inte bara stå med mössan i hand och be om ursäkt för oss. Nu måste Bosse Karlsson eller Peter Fröjdfeldt, vem som nu är domarbas, ta tag i det här.

”Han slänger sig bara”

Lagkamraten Denis Kozica var lika besviken.

– Många domslut är helt felaktiga. Vi ska ha en straff i första halvlek när bollen träffar deras spelare (Brendan Hines-Ike) högt upp på armen. Sen får de en straff där det inte är någon kontakt alls. Han slänger sig bara.

Kennedy Igboananike rycker bara på axlarna åt smålänningarnas kommentarer.

– Det var straff till 100 procent. Jag vet inte vad de snackar om. Det var straff.

Du faller inte lätt?

– De sparkar ju på mig. Så får man inte göra. Spela fotboll i stället. Om någon sparkar på mig så faller jag lätt. Vi spelar faktiskt fotboll, inte rugby.

Kennedy: ”Spela fotboll i stället”

Nigerianen är helt oförstående till kritiken från bortaspelarna.

– Om man hanterar bra spelare på sättet som de gör – med sparkar – så kommer en bra spelare göra som jag gjorde. De vill bara kriga: spela fotboll i stället! Äh. De får snacka hur mycket de vill. Jag tycker att domaren var bra.

Ferhad Ayaz gav Örebro ledningen i matchen, Daryl Smylie nickae in kvitteringen på hörna – och i slutminuterna stod alltså Nahir Besara för segermålet 2–1 i samband med den kontroversiella straffen.

ARTIKELN HANDLAR OM