Nytt svagt resultat för Dif i cupen

FOTBOLL

Förlust mot Degerfors – oavgjort mot Brommapojkarna.

Djurgården har inte fått någon rolig start på tävlingsåret 2017.

– Första halvlek är en katastrof, på alla sätt och vis. Så får man inte bete sig på den här nivån, säger tränaren Özcan Melkemichel.

Foto: MARCUS ERICSSON

Kim Källström imponerade i sin första match sedan comebacken till Djurgården. Men det blev en oväntad förlust mot Degerfors i svenska cupen.

I kväll mot Brommapojkarna var Djurgården återigen illa ute. I slutet av den första halvleken tog BP ledningen genom Luca Gerbino-Polo.

– Första halvlek är en katastrof, på alla sätt och vis. Så får man inte bete sig på den här nivån. Jag är riktigt missnöjd med första halvlek. I andra kommer vi ut som ett annat lag, ett bättre lag. Vi kämpar och krigar, säger Dif:s tränare Özcan Melkemichel.

– Ingen är nöjd med den första halvleken. Men jag tycker inte att vi ska behöva prata om sådana saker på den här nivån. Jag tycker att det ska vara självklara saker.

Djurgården fick utdelning tidigt i andra halvlek. I den 54:e minuten ordnade Kerim Mrabti 1–1.

Kaos i BP:s straffområde i slutet

Sedan jagade Dif ett segermål under andra halvlek. BP var tillbakapressat och fick fokusera på försvarsspel och kontringar. Djurgården hade en ribbträff och ett stolpskott - samt flera farliga inspel och avslut.

Men laget fick aldrig in ett segermål. I stället slutade matchen 1–1.

– Vi har några riktigt bra lägen där vi också kan ta ledningen. Summa summarum är att det ändå är rättvist att det blir oavgjort. De har första halvlek, helt och hållet. Vi har en halvtimme i andra halvlek, annars går det fram och tillbaka. Vi får rannsaka oss själv allihopa, säger Melkemichel.

– I anfallsspelet är det otroligt mycket slarv och tekniska misstag. Inställning och attityd – det är nummer ett. Sedan kommer det andra.

BP kan gå vidare i cupen

Det gör att Djurgården endast har en poäng efter två matcher i svenska cupen. Lagets chanser att nå slutspel är borta. Kim Källström har gjort två matcher för Djurgården sedan han återvände, men mittfältaren är segerlös än så länge.

BP har möjlighet att gå vidare, men då behövs en vinst mot Degerfors till helgen.

– Vi ligger längre fram än några andra lag i arbetet. Jag hoppas det visar sig på lördag, men det blir tufft, säger BP-tränaren Olof Mellberg.

ARTIKELN HANDLAR OM