”Italien och Kroatien är mardrömmar”

FOTBOLL

Sveriges lagkapten Andreas Granqvist vill inte möta Italien i playoff.

Lagkamraten Pontus Jansson är däremot tudelad.

Han återvänder gärna till Italien - men anser att Sveriges chanser är större mot Danmark.

– Det vore jävligt fett att slå ut dem igen, säger Pontus Jansson.

Sverige gjorde ett starkt VM-kval och var målfarligast i grupp A. Men det svenska landslaget fick nöja sig med en andra plats, fyra poäng bakom Frankrike.

Playoff väntar för Blågult och vid klockan 14.00 sker lottningen. Efter det vet Sverige vilket lag man ställs mot i ett dubbelmöte i mitten av november.

Det står mellan Italien, Danmark, Kroatien eller Schweiz.

– Jag har diskuterat det med allt och alla. Jag tar hellre Danmark. Jag vet inte så mycket om Schweiz, jag kan inte så mycket om det laget. Då känns Danmark bättre. Det vore jävligt fett att slå ut dem igen. Kroatien ska vi inte ens prata om, säger landslagsförsvararen Pontus Jansson.

Jansson spelar till vardags i Leeds, men har tidigare tillhört Torino. Där hade han Gian Piero Ventura, nuvarande förbundskapten för Italien, som tränare.

– Han är taktisk. Det är så mycket taktik med honom, möten och teori. Det är för mycket. Men jag lärde mig mycket av honom. Han är nästan 70 år, men beter sig som en 25–30-åring - han är väldigt energisk. En väldigt häftig person, säger Jansson.

Här är Sveriges möjliga playoff-motståndare 00:37

”Är mardrömmar”

Efter Sveriges förlust mot Holland sa lagkapten Andreas Granqvist att han gärna undviker Italien och Danmark. Pontus Jansson skulle gärna återvända till Italien för att möta sin före detta tränare och även före detta lagkamrater från tiden i Torino.

– På ett sett är det väldigt fett att möta honom (Ventura). Men för svensk del ska man nog tänka på att Italien är en väldigt tuff motståndare. Italien och Kroatien är mardrömmar, eller de är tuffast från gruppen. Schweiz och Danmark känns enklare, men samtliga lag är bra i playoff. Vi ska spela hemma och borta, det är många faktorer på vägen som kommer att spela in, säger Jansson och fortsätter:

– Det skulle vara fett att åka tillbaka till Italien, jag har inte varit tillbaka sedan jag lämnade.

Så du vill möta Italien - men samtidigt inte?

– Haha. Det skulle vara en speciell känsla. Det hade varit jävligt kul att träffa alla igen. Jag spelade även med Zappacosta, Immobile och Belotti.

– Ett jäkligt taktiskt lag. De nöjer sig med 0–0 borta, och vinner 1–0 hemma. De vann mot Spanien med 2–0 i EM och kunde med lite flyt ha slagit ut Tyskland. Jag tror Italien är bättre än vad gemene svensk tror. Belotti och Immobile är jävligt farliga. De är bra defensivt, och mittfältet är starkt.