Rosengård vann svenska cupen

Foto: TT
Sanne Troelsgaard jublar efter 1–0.

avJohannes Hägglund

FOTBOLL

LINKÖPING. Europas bästa spelare Lieke Martens har lämnat för Barcelona och Lotta Schelin är nackskadad.

Då klev Sanne Troelsgaard, 29, fram och sköt cupguldet till Rosengård.

– Jag har bestämt mig för att ta mer ansvar, säger guldhjälten.

För tredje året i rad möttes dominanterna Linköping och Rosengård i final i svenska cupen – och precis som i fjol var det till slut skåningarna som stod som segrare. Stor hjälte: Danskan Sanne Troelsgaard.

– Det känns väldigt bra. En tuff match, särskilt i första halvlek där de var mycket bättre. Men i andra visade vi att vi är ett bättre lag, säger 29-åringen.

Tappade Martens

Rosengård tappade i somras Lieke Martens, som nyligen blev utsedd till Europas bästa spelare, till Barcelona och i cupfinalen fick de dessutom klara sig utan anfallsstjärnan Lotta Schelin, men i deras frånvaro klev Sanne Troelsgaard fram – och gjorde matchens enda mål i den 60:e minuten.

– Jag kom från ett litet lag i Danmark till Rosengård, en storklubb. Jag har bestämt mig för att ta mer ansvar. Jag har spelat i laget ett halvår och nu känner jag att jag kan ta mer ansvar. Och komma in med lite energi, lite dansk power, säger Troelsgaard och skrattar.

”Det är konstigt”

Troelsgaard är inte bara en bra fotbollsspelare, som var med och spelade EM-final i somras. Hon är också väldigt skrockfull. Till exempel har hon alltid två tröjor under matchtröjan, den vänstra strumpan måste vara uppdragen över knät och den vänstra ärmen måste vara uppvikt.

– Det är konstigt, men jag har alltid hållit på så. Jag känner mig snabbare om jag har tröjorna under, säger Troelsgaard.

Vad händer om du inte skulle ha de här grejerna för dig?

– Jag har alltid varit en spelare som har spelat med mycket kläder. Det klart att det är lite mentalt, och de andra tycker jag är lite konstig, säger matchhjälten och ler.

Efter cupsegern går Rosengård nu för ännu en titel – SM-guldet.

– Att vinna titlar är viktigt för oss. Det går ut på att vinna och nu ska vi visa att vi är det bästa laget och vinna serien också, säger tränaren Jack Majgaard.