Klart: Östersund sänder sin egen kvalmatch

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

Inget tv-bolag har köpt rättigheterna till Östersunds sista Europa League-playoff.

Men nu står det klart att klubben själva väljer att sända matchen.

– Vi tar kostnaden själva för produktionen. Detta för att visa vår uppskattning mot alla våra fans i Jämtland och övriga Sverige, säger ordförande Daniel Kindberg i ett pressmeddelande.

Klicka här för att komma till sändningen av matchen.

Östersund har gjort en osannolik resa i Europa League-kvalet. Men efter 1–3-förlust borta mot grekiska Paok krävs det en bragdmatch på hemmaplan för att fullborda kvalet.

En match som inget svenskt tv-bolag eller mediehus har köpt av klubben (som i kvalet äger rättigheterna).

– Jag kan bara konstatera att kanaler som sänder svensk television inte tycker att vi är attraktiva. Det är inte svårare än så. Det är marknaden som styr och är man inte tillräckligt attraktiv så är det ingen som sänder. Det är bara att acceptera, sa Daniel Kindberg till Sportbladet igår.

Mittmedia berättar dock att de varit intresserade:

– Vi la ett bud på rättigheten till matchen, men ÖFK valde att tacka nej till det budet. Vi tycker det är trist, men respekterar förstås samtidigt ÖFK:s beslut. De äger rättigheten, och valde att tacka nej denna gång, säger Mattias Wallström, ansvarig för sportens affärsutveckling på koncernen.

”Tar kostnaden”

Men precis som i hemmamötet med Fola Esch väljer nu klubben istället att sända matchen själva. Det beslutet togs på ett möte under onsdagen.

– Vi tar kostnaden själva för produktionen. Detta för att visa vår uppskattning mot alla våra fans i Jämtland och övriga Sverige som inte har möjlighet att åka till oss och se matchen på Jämtkraft arena, säger Daniel Kindberg.

Matchen spelas på torsdag, klockan 19.00.

ARTIKELN HANDLAR OM