Maradona hedrades av Argentina: ”Väldigt speciell match”

Publicerad 2021-06-04

Det var känslosamt när Argentina spelade första matchen efter Diego Maradona gått bort.

Utanför nybyggda Estadio Unico Madre de Ciudades avtäcktes en gigantisk staty och på matchtröjorna hade de en bild på legenden.

– Vi vet vad landslaget betydde för honom, säger Lionel Messi.

Argentina spelade sin första match sedan Diego Maradona dog i en hjärtattack vid 60 års ålder den 25 november.

Det blev 1–1 i VM-kvalmatchen mot Chile i Buenos Aires. Lionel Messi gjorde första målet på straff och Alexis Sanchez kvitterade ledningen.

”Lever för evigt”

Innan matchen avtäcktes statyn på Diego Maradona utanför stadion. På bröstet på de klassiska landslagsröjorna hade Argentina en bild på Diego Maradona med texten 1960-∞.

– Det var en väldigt speciell match, eftersom det var den första utan Diego Maradona. Vi vet vad landslaget betydde för honom, även om han inte var på plats i arenan så fanns han alltid där, säger Lionel Messi.

Spelade för nationalhjälten

Det var mycket känslor när legenden hyllades och hedrades den här kvällen i Santiago del Estero i norra Argentina.

– Eftersom det var den första matchen utan honom och på grund av allt som händer i landet och i världen, är det tråkigt att det inte var någon publik. Vi vill ge Diego Maradona en seger och representera landslaget på sättet som han alltid gjorde. Han lämnade mycket efter sig och vi behöver fortsätta med det framåt, säger Lionel Messi.

Parallellt med EM

Argentina är fortfarande obesegrat i VM-kvalet i till mästerskapet i Qatar vintern 2022.

Totalt har de tolv raka matcher utan förlust inför Copa America i Brasilien den 13 juni till den 13 juli. Genrepet spelas mot Colombia i Barranquilla den 8 juni.

Stadio San Paolo i Neapel har döps om till Stadio Diego Armando Maradona.