En gripen efter Manchester United-fansens protest

En gripen – och sex skadade poliser.

Det är resultatet när Manchester-polisen sammanfattar söndagens protestaktion vid Old Trafford, rapporterar Sky Sports.

– Ingen polis ska behöva möta dessa situationer på jobbet, säger biträdande polischef Nick Bailey.

Det var tänkt som en fredlig protest mot Glazer-familjen före söndagens Premier League-match mellan Manchester United och Liverpool.

Vissa av deltagarna i ställningstagandet tog det dock för långt, enligt en rapport Manchester-polisen publicerar under tisdagen.

– Beteendet som visades upp vid protesten var uppriktigt skrämmande, säger Nick Bailey vid Greater Manchester-polisen i ett pressmeddelande som Sky Sports tagit del av.

Polisen berättar nu att en 28-årig man greps, och att sex poliser skadades under söndagen.

”Lycklig att han inte förlorade synen”

Minst en polis fick sår i ansiktet, medan en annan drabbades av en fraktur i ögonhålan. Enligt Bailey ska denne vara ”lycklig över att han inte förlorade synen”. Han kommer att vara sjukskriven från jobbet tills han återhämtat sig från sina skador.

– Ett antal av de närvarande blev fientliga och aggressiva mot officerare när de tvingade sig in på fotbollsarenan, vilket gör det mycket tydligt att den här protesten inte var fredlig. De förstörde för de flesta demonstranter som inte hade tänkt att protesten skulle bli våldsam, säger Bailey.

– Våra officerare försökte resonera med demonstranterna men möttes med våld och aggression.

Nu ska se polisen se över söndagens händelser, och utreda dessa.

Det är ännu inte bekräftat när den uppskjutna matchen ska spelas. Rapporter skvallrar dock om det kan bli aktuellt runt den 16 maj.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.