Mejla

Frida Fagerlund

Fagerlund: Släckte drömmen om Premier League

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

LONDON. Det osade desperation i luften kring Craven Cottage och för en gångs skull såg Fulham ut att ha marginaler med sig.

Ett stenhårt skott ur snäv vinkel signerat Adama Traoré i den 92:e minuten var ett grymt sätt att döda en dröm på.

Frustrerade tårar efter slutsignal vittnar om att hoppet om ett förnyat Premier League-kontrakt är på väg att rinna ut.

Inledningsvis gick det inte att missta kvällsmötet på Craven Cottage för något annat än en undre-halvan-match. Observationen sägs inte med en underton av sarkasm eller för att peka ut kvaliteten som låg. Det som avslöjade Fulham och Wolves var intensiteten på planen, en smått desperat sådan, med spelare som kastade sig hejvilt in i situationer. Att Conor Coady och Aleksandar Mitrovic körde en brottningsmatch mitt i allt förtog inte direkt känslan att det var betydelsefulla 93 minuter som avhandlades därnere på gräset.

En oerhört jämn fajt

För Fulham minskar antalet liv för varje vecka som går. Avståndet upp till Newcastle och Brighton är inte odrägligt långt men efter tre raka förluster krävdes i alla fall seger under fredagen för att inte tappa större delen av hoppet. Wolves? De har inget att oroa sig för sportsligt sett men dess självbild är i behov av en uppfräschning. Rent krasst har Nunos lag varit en av säsongens stora besvikelser och är inte alltid underhållande att titta på.

Under den första halvleken stod det snabbt klart att det skulle bli jämt. Det dröjde närmare en halvtimme innan Fulham såg ut att få någorlunda grepp om matchen men perioden av dominans varade bara ett par minuter. Under den tiden hann Ruben Loftus-Cheek rikta en nick någon decimeter utanför målet och Mitrovic tog ned en boll i straffområdet men misslyckades med avslutet.

Så kom VAR igen...

Nuno, som uppenbarligen vägrar ge upp drömmen om en fyrbackslinje, tvingades gå tillbaka till en gammal hederlig treback när Pedro Neto haltade av skadad. Joao Moutinho tog hans plats och skickade ned Leander Dendoncker i försvaret medan Daniel Podence flyttades fram. Det var just den sistnämnde portugisen som rånades – förlåt – hånades av VAR en stund senare.

Man känner sig naiv som en gång trodde att onside kontra offside borde vara den allra mest okontroversiella arbetsuppgiften för en videodomare att utföra, men icke. Podence slog ett inlägg från högerkanten som anfallaren Willian José urstarkt skickade in i målet med hjälp av pannan men glädjen blev kortvarig. Det är möjligt – om man studerar den frysta reprisbilden tillräckligt noggrant – att en del av Podences axel befann sig på fel sida. Men jag kan inte vara ensam om att ibland längta tillbaka till en fotboll där marginaler är tillåtna. Hur som helst slapp Fulham undan med blotta förskräckelsen.

Tårar efter slutsignal

Efter en andra halvlek fylld av gedigna anfallsförsök släcktes optimismen av Adama Traoré på övertid. När slutsignalen ljöd föll flera Fulham-spelare till marken och några hade svårt att hålla frustrerade tårar tillbaka.

Om vi slår fast att Sheffield United har gjort sitt i Premier League (99,9 procent troligt) och att West Bromwich behöver rejält med flyt för att klara sig kvar (aldrig att man vågar räkna bort Big Sam) ser Fulham i nuläget ut att bli tredje lag att åka ur. Newcastles oavgjorda möte med Tottenham – där Steve Bruce testade en ny, överraskande plan som faktiskt fungerade – vittnar om att de går i rätt riktning trots interna kontroverser. Brighton blandar och ger men den höga högstanivån räddar förmodligen Graham Potter i slutändan.

En tjuvkikning på facit i september/oktober hade inte fått en att trilla av det brunmurriga träsätet på Craven Cottage av förvåning. I premiären mot Arsenal var Fulham inget Premier League-material överhuvudtaget. Det som känns trist är att Scott Parker och klubben gav det ett ärligt försök genom att låna in spelare som imponerande nog håller lika hög nivå som många andra i denna liga. Oturligt nog, för Fulhams del, behöver man också få med sig resultaten.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Scott Parker (vänster) och Ruben Loftus-Cheek.
Foto: Neil Hall / TT NYHETSBYRÅN
Scott Parker (vänster) och Ruben Loftus-Cheek.
Laddar Tabell
Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.